Λίγες μπάντες στο death metal έχουν χαράξει μια σταθερή πορεία με κυκλοφορίες που πάντα προκαλούν καλά σχόλια από τους φίλους του είδους. Ένα από αυτά είναι οι Σουηδοί Unleashed. Εδώ και τρεις δεκαετίες έχουν παραμείνει πιστοί στο είδος που υπηρετούν, βγάζοντας δίσκους που εκπροσωπεί άψογα την Σκανδιναβική σκηνή.

Το 2008 είχαν κυκλοφορήσει την 9η κυκλοφορία τους με τίτλο “Hammer Battalion“. Σε αυτό το δίσκο οι Unleashed δεν δίστασαν να πειραματιστούν ελαφρώς με τον ήχο τους, βάζοντας στοιχεία black metal αλλά και thrash, με το τελικό αποτέλεσμα να φέρνει μια ανανεωμένη έκδοση του old school death metal (ακούγεται λίγο μπερδεμένο, αλλά νομίζω πιάσατε τι θέλω να πω).

Κομμάτια που “σκοτώνουν” (killer songs όπως τα λένε οι αμερικάνοι) όπως το – αγαπημένο μου – “Warriors of Midgard“, το “Your Children Will Burn” με το εκπληκτικό riff, το πιο κλασσικό “This Day Belongs to Me” και το εντελώς χύμα “Black Horizon“. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα 13 υπερκομμάτια αγνού, ποιοτικού death metal που κυκλοφόρησαν οι Unleashed το 2008 και μας άφησαν με ανοιχτό το στόμα!

Αν σας αρέσει το death metal, τότε γνωρίζεται πολύ καλά τους Unleashed. Αν πάλι δεν τους ξέρετε, αυτός ο δίσκος είναι μια τέλεια ευκαιρία για να μια πρώτη γνωριμία. Ένα άλμπουμ που φλέρταρε με τον τίτλο του “άλμπουμ της χρονιάς” για το 2008, το οποίο είναι διαθέσιμο σε βινύλιο στο δισκοπωλείο ο Μάγος στη Λευκωσία! Μάλιστα για τους αναγνώστες του Chromium Sun, ο δίσκος αυτός έχει έκπτωση και από 15 ευρώ που είναι η τιμή του, θα μπορέσετε να τον αγοράσετε με 12, αρκεί να πείτε στον ιδιοκτήτη πως έχετε διαβάσει το άρθρο του ιντερνετικού περιοδικού μας!

Tracklist:
1. The Greatest of All Lies
2. Long Before Winter’s Call
3. Your Children Will Burn
4. Hammer Battalion
5. This Day Belongs to Me
6. Marching Off to War
7. Entering the Hall of the Slain
8. Black Horizon
9. Carved in Stone
10. Warriors of Midgard
11. Midsummer Solstice
12. Home of the Brave
13. I Want You Dead