Ήταν Αύγουστος του 1986. Λίγους μήνες πριν οι Kreator είχαν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους “Endless Pain” προκαλώντας αίσθηση στους απανταχού thrashers. Πλέον ήταν έτοιμοι για το δεύτερο χτύπημα που θα ονομαζόταν “Pleasure to Kill“. Όμως πριν φτάσουν σε αυτό, αποφάσισαν να βγάλουν ένα EP για να συμπεριλάβουν κάποια κομμάτια που… περίσσεψαν. Και έτσι γεννήθηκε το “Flag of Hate“!

Μόλις τρία κομμάτια περιέχει αυτό το αριστούργημα, όμως ήταν (και ακόμα είναι) υπέρ-αρκετά για να… λιώσουν οποιαδήποτε απροϊδέαστα αυτιά το ακούσουν! Ξεκινώντας από το ομώνυμο υπερ-κομμάτι, αγαπημένο μέχρι και σήμερα τόσο από το κοινό τους, όσο και από τους ίδιους (δεν υπάρχει συναυλία που να μην το συμπεριλάβουν), οι Kreator δείχνουν τη διάθεσή τους για υπερηχητικό thrash. Στην ουσία αν κάποιος δεν γνωρίζει τους Kreator (πράγμα απίστευτο), μπορεί άνετα να καταλάβει περί τίνος πρόκειται από τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα του κομματιού.

Ακολουθεί το ένα από τα δύο κομμάτια που ας πούμε ότι “περίσσεψαν” από το “Endless Pain” ή δεν χωρούσαν στο “Pleasure to Kill“. Μιλάμε για το “Take Their Lives” ένα κομμάτι που θα ήθελαν να έχουν γράψει δεκάδες συγκροτήματα εκείνης της εποχής. Εκπληκτικό ριφ, απίστευτο σόλο και ρεφραίν που δεν ξεχνάς ποτέ! Είναι και το κομμάτι που συμπληρώνει τη πρώτη πλευρά του βινυλίου.

Και η δεύτερη πλευρά περιέχει ένα… 7λεπτο κομμάτι! Σχεδόν αδιανόητο για την εποχή ένα thrash συγκρότημα να βγάλει κομμάτι με περισσότερα από 3,5-4 λεπτά διάρκεια. Με το ριφ που μπαίνει όμως το “Awakening of the Gods” σε συνεπαίρνει αμέσως. Όμως οι Kreator δεν κολλάνε σε ένα ριφ (αυτό έλειπε να έπαιζαν για 7 λεπτά το ίδιο πράγμα). Οι εναλλαγές τους είναι αρκετές και στο ρεφραίν σε τρελαίνουν!

Αυτό είναι λοιπόν το “Flag of Hate“, ένα EP απίστευτο των Kreator που βρίσκεται στο κατάστημα Magos Record Shop / Δισκάδικο Ο Μάγος” στην τιμή των 20 ευρώ. Όμως, για τους αναγνώστες του Chromium Sun η τιμή πέφτει στα 15! Για να επωφεληθήτε της έκπτωσης, κατά την επίσκεψή σας στο κατάστημα, μπορείτε να αναφέρετε στον ιδιοκτήτη πως έχετε διαβάσει το κείμενο από το Chromium Sun.