Συνεχίζουμε την “περιήγησή” μας μέσα στο Δισκοπωλείο ο Μάγος για να ανακαλύψουμε γνωστούς (και μη) δίσκους που θα πρέπει να υπάρχουν στη δισκοθήκη των απανταχού μεταλλάδων. Και αυτή τη φορά πέσαμε σε έναν δίσκο που χαρακτηρίζεται (όχι άδικα) ως ένας από τους 20 καλύτερους δίσκους όλων των εποχών. Ο λόγος για το “British Steel” των Judas Priest!

Στη δεκαετία του ’70, το βρετανικό μέταλ βασιζόταν στη δύναμη και τη βαρύτητα της μουσικής. Αλλά όπως δείχνει το εξώφυλλο του “British Steel“, οι Judas Priest ήθελαν να αλλάξουν τα δεδομένα σε κάτι που να κόβει σαν ξυράφι. “Όταν ξεκινήσαμε τη καριέρα μας, τα άλμπουμ μας ήταν πολύ δημοφιλής, όμως τα τραγούδια μας από ένα σημείο και μετά ήταν πολύ προκαθορισμένα, λίγο αυτοκαταστροφικά με τα breaks τους”, είχε δηλώσει ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Glenn Tipton, όταν είχε ερωτηθεί για τη δημιουργία του “British Steel“. Και συνέχισε: “Στο British Steel γράψαμε μικρότερα σε διάρκεια κομμάτια, αυξήσαμε την ταχύτητα και τον ρυθμό τους και κάναμε κάτι που όλοι νόμιζαν ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε, ενώ παράλληλα μας έλεγαν πως δεν θα γινόταν ποτέ αποδεκτό στο heavy metal: Βάλαμε μελωδία!”.

Ο κιθαρίστας των Judas Priest είχε απόλυτο δίκιο και είναι από τους λίγους μουσικούς που έχει την γνώση εαυτόν και παραδέχεται πως τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά, τουλάχιστον όσο θα ήθελαν, στις προηγούμενες κυκλοφορίες. Όχι πως τα “Sin After Sin“, “Stained Class“, “Killing Machine” και “Hell Bent for Leather” ήταν κακά άλμπουμ. Το κάθε ένα έχει και τουλάχιστον 2 κομματάρες μέσα. Όμως σαν ολοκληρωμένες δουλειές κάπου χώλεναν. Αυτό ήθελαν να αλλάξουν οι Judas Priest.

Έτσι οι Judas Priest δημιούργησαν έναν δίσκο που έγραψε ιστορία, με κομμάτια όπως τα  “Living After Midnight“, “Rapid Fire“, “Metal Gods“, “United“. Ή μήπως θα πρέπει να μιλήσουμε για το “Breaking the Law“, κομμάτι ύμνος του heavy metal που ακούγεται και σε mainstream ραδιόφωνα για δεκαετίες μέχρι και σήμερα;

Το άλμπουμ λοιπόν υπάρχει στο κατάστημα Ο Μάγος και μπορείτε να το κάνετε δικό σας με την σχετική πάντα έκπτωση που έχουν οι αναγνώστες του Chromium Sun! Αρκεί να πείτε του ιδιοκτήτη πως ήρθατε για το άλμπουμ, επειδή διαβάσατε το άρθρο από τη σελίδα μας. Καλές ακροάσεις!

Trackist:
Side A
1. Rapid Fire
2. Metal Gods
3. Breaking the Law
4. Grinder
5. United
Side B
6. You Don’t Have to Be Old to Be Wise
7. Living After Midnight
8. The Rage
9. Steeler