Μπαίνοντας για πρώτη φορά στο κατάστημα του Δισκοπωλείο ο Μάγος, το πρώτο άλμπουμ που έπεσε στο μάτι μου ήταν το “Keeper of the Seven Keys Part II“. Η απορρία μου ήταν έντονη, καθώς αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται να μείνει στα ράφια ενός καταστήματος αυτό το αριστούργημα των Helloween, ένα άλμπουμ που στην ουσία γέννησε την Ευρωπαϊκή Power Metal σκηνή (μαζί φυσικά με το πρώτο μέρος).

Τα δύο “Keeper” προωρίζονταν να εκδοθούν ως ένα διπλό άλμπουμ από το Γερμανικό συγκρότημα, κάτι που τελικά δεν έγινε και αναγκάστηκαν να τα κυκλοφορήσουν ως ξεχωριστές δουλειές. Όμως μουσικά είναι τουλάχιστον εμφανές πως το δεύτερο μέρος ξεκινά από εκεί ακριβώς που σταμάτησε το πρώτο. Μεγαλοπρεπής μελωδίες μαζί με υπέροχα leads, γρήγορα riffs, εξαιρετικό double bass και τα “ιπτάμενα” φωνητικά είναι παρόν σε όλη τη διάρκεια του “Part II“. Ειδικότερα στα κομμάτια “Eagle Fly Free“, “You Always Walk Alone“, “I Want Out” και στο μνημειώδες “Keeper of the Seven Keys“, ο ήχος αυτός είναι το κλειδί της επιτυχίας. Παρά το γεγονός πως η διάρκεια του ξεπερνά τα 53 λεπτά, σε κανένα σημείο δεν σε κάνει να βαρεθείς και να το ακούς ξανά και ξανά, ασταμάτητα.

Οι Helloween είναι γνωστό πως ορισμένες φορές γράφουν και κάποια κομμάτια μέσα στο στούντιο, ως πιο… χαβαλετζίδικα, με τα περισσότερα από αυτά να είναι μεγάλες αποτυχίες. Τέτοια κομμάτια υπάρχουν και στο “Keeper part 2“, με τη διαφορά όμως πως είναι εξαιρετικά! Μιλάω φυσικά για το “Rise & Fall” και το “Dr. Stein” που παρά τους στίχους τους, κρατούν το μουσικό επίπεδο πολύ ψηλά.

Ο Michael Kiske προσφέρει στη μπάντα έναν εκπληκτικό τόνο, διαφορετικό από την εποχή όπου όλοι προσπαθούσαν να αντιγράψουν τους Bruce Dickinson και Rob Halford (τώρα που το γράφω, ακόμα προσπαθούν). Ο (κατά τη γνώμη μου) καλύτερος τραγουδιστής που έκατσε πίσω από το μικρόφωνο των Helloween παραδίδει εξαιρετικά ρεφραίν, ανεβαίνει σε πολύ υψηλούς τόνους, ενώ ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα σε ψηλές και χαμηλές νότες.

Μαζί με το Pt 1, το “Keeper of the Seven Keys Pt 2” έκανε τους Helloween πασίγνωστους στον κόσμο. Ήταν το τελευταίο τους άλμπουμ στα 80’s και ταυτόχρονα το τελευταίο άλμπουμ που αγαπήθηκε από πολύ κόσμο, για πολλά χρόνια (ακόμα και σήμερα). Η αποχώρηση του Kai Hansen το 1989, αλλά και αργότερα του Michael Kiske (το 1993) μαζί με τον θάνατο του ντραμερ τους Ingo Schwichtenberg (R.I.P. 1995), άφησε τους Helloween πολύ πίσω μουσικά. Όμως το “Keeper of the Seven Keys part II” είναι ένας δίσκος που δεν θα πρέπει να λείπει από καμία ενημερωμένη δισκοθήκη.

Το άλμπουμ σας περιμένει στο Δισκοπωλείο ο Μάγος και οι αναγνώστες του Chromium Sun έχουν το προνόμιο να το αποκτήσουν με έκπτωση, αν αναφέρουν απλά στον ιδιοκτήτη (τον Κωνσταντίνο) πως έχουν διαβάσει το άρθρο από το Chromium Sun!

Tracklist:
1. InvitationHelloween - Keeper of the Seven Keys Part II
2. Eagle Fly Free
3. You Always Walk Alone
4. Rise and Fall
5. Dr. Stein
6. We Got the Right
7. March of Time
8. I Want Out
9. Keeper of the Seven Keys

Line up:
Michael Kiske – Vocals
Kai Hansen – Guitars (lead), Vocals (backing)
Michael Weikath – Guitars (lead), Vocals (backing)
Markus Grosskopf – Bass, Vocals (backing)
Ingo Schwichtenberg – Drums