Ο θάνατος του Malcolm Young έπεσε σαν κεραυνός στους φίλους των AC/DC παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό, μπήκαμε στο μαγαζί με τα βινύλια του Magos Record Shop και ανάμεσα στα άλμπουμ που είχε, βρήκαμε και το “Blow Up Your Video” το οποίο αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε.

Σίγουρα πρόκειται για ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε σε μία δύσκολη περίοδο για τους AC/DC. Η εποχή του Brian Johnson είχε μπει δυνατά με τα “Back in Black” και “For Those About to Rock We Salute You”, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το “Flick of the Switch” του 1983 και το “Fly on the Wall” του 1985 δεν είχαν ενθουσιάσει (δημιουργικά μιλώντας) το κοινό. Ευτυχώς που εκείνο τον καιρό είχε κυκλοφορήσει και το soundtrack/best of “Who Made Who”, αλλιώς θα μιλούσαμε πως το συγκρότημα εκείνο τον καιρό θα περνούσε σοβαρή κρίση και μουσικά, εκτός από τα προσωπικά προβλήματα που είχαν τα μέλη του.

Ο συγχωρεμένος Malcolm Young είχε προβλήματα με τον αλκοολισμό, ενώ ο Phil Rudd εκδιώχθηκε από τη μπάντα. Παρόλα αυτά οι AC/DC έκατσαν για πρώτη φορά μετά από καιρό, με πραγματικούς παραγωγούς να δουλεύουν μαζί τους στο στούντιο. Ο λόγος για τους Harry Vanda και George Young (τον τρίτο αδερφό της οικογένειας που απεβίωσε και αυτός πριν από μερικούς μήνες), δηλαδή το δίδυμο παραγωγών που ήταν και στις πρώτες πέντε απίστευτες κυκλοφορίες του συγκροτήματος. Ήταν φανερό πως οι AC/DC έψαχναν λύσεις για να επανέλθουν δυναμικά στο προσκήνιο.

Και το κατάφεραν με το “Blow Up Your Video” που κυκλοφόρησε επίσημα στις 18 Ιανουαρίου του 1988!

Το άλμπουμ περιέχει κάποια hits που έχουν μείνει στην ιστορία των AC/DC, όπως το “Heatseeker” ή το “That’s the Way I Wanna Rock n’ Roll”, τα οποία κυκλοφόρησαν και ως singles μετά την κυκλοφορία του δίσκου. Με αυτές τις συνθέσεις, οι AC/DC έδειξαν πως δεν ξέχασαν πως να γράφουν μουσική, απλά είχαν κάνει ένα μικρό διάλειμμα. Και ας μην ξεχνάμε πως αυτό το άλμπουμ εκτός ότι έγινε η κυκλοφορία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μετά το “For Those About to Rock”, προετοίμασε κατάλληλα το έδαφος για την επόμενη μεγάλη κυκλοφορία των AC/DC, το “The Razors Edge” που βγήκε δύο χρόνια αργότερα!

Για τους φίλους του βινυλίου λοιπόν, αλλά και τους φίλους των AC/DC στη Κύπρο (ή στο εξωτερικό για όσους μας διαβάζουν από εκεί), το Chromium Sun εξασφάλισε έκπτωση για τον δίσκο αυτό στο δισκοπωλείο “Magos Record Shop” που βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Λουκά 6, στη Φανερωμένη της Λευκωσίας. Για να την πάρετε απλά αναφέρεται στον ιδιοκτήτη του καταστήματος πως βρεθήκατε εκεί αφού διαβάσατε το άρθρο από το Chromium Sun. Αφού απολαύσετε το άλμπουμ, στείλτε μας και τα σχόλιά σας στο info@chromiumsun.com και εμείς θα τα αναρτήσουμε στην σελίδα μας!

Tracklist:
1. “Heatseeker” 3:50Blowupyourvideo.jpg
2. “That’s the Way I Wanna Rock ‘n’ Roll” 3:45
3. “Meanstreak” 4:08
4. “Go Zone” 4:26
5. “Kissin’ Dynamite” 3:58
6. “Nick of Time” 4:16
7. “Some Sin for Nuthin'” 4:11
8. “Ruff Stuff” 4:28
9. “Two’s Up” 5:19
10. “This Means War” 4:21

Line up:
Brian Johnson – lead vocals
Angus Young – lead guitar
Malcolm Young – rhythm guitar, backing vocals
Cliff Williams – bass guitar, backing vocals
Simon Wright – drums, percussion