About Us

Τι είναι το Chromium Sun;

• Είναι ένα webzine μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος από την ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Αυτή η “οικονομική ανεξαρτησία” επιτρέπει στους συντάκτες την ανεπηρέαστη έκφραση της άποψης τους προσδίδοντας έναν ελεύθερο χαρακτήρα, μακριά από εταιρικές σκοπιμότητες και οικονομικές δεσμεύσεις.

• Δεν έχει γίνει ούτε θα γίνει στο μέλλον κάποια “υπόδειξη” από τον ιδιοκτήτη, τους promoters, τις εταιρείες, τους managers ή τους “φίλους” που παίζουν σε μπάντες σχετικά με τη γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος στα κείμενα του. Αποκλειστικό μας κριτήριο είναι η ακουστική μας αντίληψη.

• Προσπαθούμε να εκφράζουμε την άποψη μας με τρόπο μη προσβλητικό, ερειστικό ή προκλητικό.

• Στόχος μας είναι να καλύπτουμε όλο το φάσμα του σκληρού ήχου, με έμφαση την εγχώρια σκηνή της Κύπρου.

• Δεν εκφράζουμε πολιτικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις και σεβόμαστε τις ατομικές ελευθερίες του καθενός. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε θέση πάνω στα συγκεκριμένα θέματα, είναι καθαρά υποκειμενική και όποτε εκφράζεται σε οποιαδήποτε μορφή, από οποιονδήποτε συντάκτη της ομάδας μας, φέρει την προσωπική του υπογραφή.

• Είμαστε ομάδα, λειτουργούμε σαν ομάδα, όμως ο καθένας μας είναι μια ξεχωριστή οντότητα, με διαφορετική ιστορία, αντιλήψεις, ιδέες κλπ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις καθώς και ότι η γνώμη ενός συντάκτη δεν εκφράζει απαραίτητα και την υπόλοιπη συντακτική ομάδα.

• Επιδιώκουμε να υπάρχει επαγγελματικό επίπεδο στη δουλειά μας. Αυτό προϋποθέτει επαγγελματισμό στη συμπεριφορά των ανθρώπων με τους οποίους συνεργαζόμαστε, ξεκινώντας από τις μπάντες και φτάνοντας μέχρι τους διοργανωτές συναυλιών. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις συνεργασίας με δισκογραφικές εταιρίες και με Promoters, αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουμε για μια υγιή συνεργασία.

• Για να αντιμετωπίζονται όλοι ισότιμα θα πρέπει, αντίστοιχα, να ενεργούν δεόντως. Για παράδειγμα όταν λαμβάνουμε υλικό που δεν είναι καν μιξαρισμένο ή δε φέρει καμία απολύτως πληροφορία για τον καλλιτέχνη και τα τραγούδια ή δεν παραπέμπει σε κάποιο website, είναι τουλάχιστο άδικο για τις υπόλοιπες μπάντες να λειτουργούμε με γνώμονα την καλή μας διάθεση. Όποιο συγκρότημα επιθυμεί να στείλει τη δουλειά του στο Chromium Sun προκειμένου να γίνει κριτική θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι: α) Το cd πρέπει να συνοδεύεται από info σχετικά με το συγκρότημα και το είδος της μουσικής με την οποία ασχολείται. β) Η παραγωγή του ήχου θα πρέπει να είναι σε αξιοπρεπές επίπεδο, ώστε να βοηθήσει τον εκάστοτε συντάκτη να έχει μια καλύτερη άποψη για τo περιεχόμενο του cd.

• Η όποια υποκρισία ή διπροσωπία στο πλαίσιο της διπλωματίας και των καλών δημοσίων σχέσεων όχι μόνο δε μας εκφράζει, αλλά είναι συμπεριφορά την οποία κατακρίνουμε ευθέως, όπου και εφόσον την εντοπίζουμε.

• Όταν ασκείς κριτική, θα πρέπει και να δέχεσαι κριτική. Αρκεί όμως να μην προσπαθούμε να δημιουργούμε εντυπώσεις. Αρκεί η κριτική να είναι εποικοδομητική και με επιχειρήματα.

• Υπερασπιζόμαστε την άποψη μας με πάθος και θάρρος. Κανείς ποτέ δε βελτιώθηκε ούτε εξελίχθηκε μέσα από την στασιμότητα ή την παθητική στάση απέναντι στα πράγματα. Το Chromium Sun δεν έχει σκοπό να κατηγορήσει ή να κάνει κριτική σε έτερα webzines, έντυπα ή άλλες μορφές ενημέρωσης, που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο, αλλά να διαφυλάξει τα κεκτημένα του δικαιώματα και ιδέες.

• Είμαστε και εμείς φίλοι της αγαπημένης μας μουσικής και απλά καταθέτουμε τη γνώμη μας. Για να λειτουργήσει το όλο θέμα πρέπει να είμαστε όλοι -σκηνή, “παρασκήνιο”, οπαδοί, συντάκτες, διοργανωτές και όποιοι άλλοι εμπλέκονται έμμεσα και άμεσα- μια παρέα και να μη χάνουμε την ουσία: την αγάπη μας για τη μουσική.

 

Contact
FOUNDER/ CHIEF EDITOR/ P.R. MANAGER/SITE DEVELOPER: Antonis “Jey Key” Katsaros
ASSISTANT/ CHIEF EDITOR: Michalis Mavrommatis
CHIEF EDITOR: Anastasia “RottingChrist”
CHIEF EDITOR: Marina Angeli
EDITOR: Alexandros Vacanas
EDITOR: Paolo Heathen Forey
EDITOR: Nikolas Pa
EDITOR: KonstaDia Kontzia