Οι Temple of Evil βρέθηκαν για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα, μαζί με τους Mgla, Akerkocke και Dead Creed σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πάμε να δούμε τι γράφτηκε για τους Κύπριους blacksters για τις εμφανίσεις τους:

Τη σκυτάλη πήραν οι Κύπριοι black metallers, Temple Of Evil, οι οποίοι μπήκαν φουριόζοι και ορεξάτοι. Αισθητικά ήταν κοντά στη λογική του The Dead Creed καθώς κουκούλες, corpse paint, και κεριά έπαιζαν και αυτά τον ρόλο τους στο θεατρικό του πράγματος. Απέδωσαν υλικό από το ντεμπούτο άλμπουμ τους ”The 7th Awakening” με αρκετό τσαμπουκά και ενέργεια. Ωστόσο υπήρξε ένα παράδοξο, η μουσική τους είχε λειτουργήσει, για εμένα, καλύτερα σε mode ακρόασης στο σπίτι και όχι σε συνθήκες live. Πράγμα αρκετά σπάνιο καθώς συνήθως λειτουργεί αντίστροφα το πράγμα. Όπως και να έχει είναι πολύ καλοί παίκτες και αυτό που παίζουν το νιώθουν.” – Rocking.gr για τη συναυλία στην Αθήνα.

Οι Κύπριοι Temple of Evil που έμελλε να εμφανιστούν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβαν τη σκυτάλη χωρίς να χάνουν πολύ χρόνο. Και αυτοί εμφανίστηκαν με κεριά και κρανία και μαύρα χυτά κουστούμια σαν ράσα, κάτι που κέντρισε την προσοχή μας αμέσως. Εξοπλισμένοι με τον πρώτο τους full length δίσκο, τον “The 7th Awakening”, ο οποίος μάλιστα κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν ένα χρόνο μέσω της Deathhammer Records, οι Temple of Evil απέδειξαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά πως βαδίζουν σε κλασικά θα λέγαμε black metal μονοπάτια, με αρκετά μελωδικά περάσματα στις δομές τους. Ο old – school, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ήχος τους και ο τρόπος παιξίματός τους, σε συνδυασμό με την θεατρικότητα της εμφάνισής τους και την κόκκινη λαίλαπα που εξαπέλυσαν τα φώτα, μας άφησαν με καλές εντυπώσεις. Αντικειμενικά, και αυτό που θα πω ειλικρινά δεν θα το πω με κακό τρόπο, οι Temple of Evil δεν είναι το συγκρότημα που ανακαλύπτει εκ νέου τον τροχό ή έχει τόσο ανατρεπτικές και πρωτοπόρες συνθέσεις, ωστόσο αυτό που έχουν επιλέξει να υπηρετήσουν το κάνουν καλά, με το προσωπικό τους στοιχείο και χαρακτήρα να είναι κάθε στιγμή εκεί.” – Metal Invader για την συναυλία στην Θεσσαλονίκη.

Οι κύπριοι Temple Of Evil, που ακολούθησαν, έμοιαζαν ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς να μοιάζει μια blackmetal μπάντα από την Κύπρο: άτσαλο corpsepaint, τα απαραίτητα καρφιά επί χείρας, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ κουκούλες γιατί πρέπει να δείχνουμε evil, ενώ τα κόκκινα κεριά που έστεκαν μπροστά τους, εκτιμώ ότι ήταν βαμμένα με αίμα. Στο καθαρά μουσικό, στάθηκαν αξιοπρεπέστατοι, κινούμενοι κυρίως σε χαμηλές ταχύτητες και προσπαθώντας να χτίσουν επιβλητικές ατμόσφαιρες, χτυπώντας πάντως μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Σε κάθε περίπτωση, οι ’90s hellenic black metal αναφορές εκτιμήθηκαν δεόντως.” – Rock Overdose για την συναυλία στην Αθήνα.

8.40: Αλλαγή σκηνικού και κεριών και ανεβαίνουν στην σκηνή οι Κύπριοι Temple of Evil. «Σατανιστικό» black metal-τσεκ. Ανάλογη τελετουργική αμφίεση-τσεκ. Black metal ευλάβεια – τσεκ. Καλά δεμένοι και προβαρισμένοι μας παρουσίασαν κομμάτια από το παρθενικό τους άλμπουμ “The 7th awakening” που κυκλοφόρησε ακριβώς πριν ένα χρόνο. Ο ήχος τους παρέπεμπε στην χρυσή εποχή του ελληνικού black metal των mid 90s και σίγουρα άφησε μια αίσθηση νοσταλγίας στους παλαιότερους.” – Rock Overdose για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη.

Υποχρεωμένος να χάσω την εμφάνιση του Dead Creed, λόγω βεβαρημένου φόρτου εργασίας, οι Κύπριοι Temple Οf Evil αποτέλεσαν μια ανέλπιστα ευχάριστη έκπληξη, χάριν απουσίας επαφής με το υλικό τους. Ξεκινώντας από το τελετουργικό τους στήσιμο, έως την εκτελεστική δεινότητα, αλλά στεκόμενος και στο εύηχο μοτίβο ευφάνταστων μελωδικών στιγμών, το σύνολό τους οδήγησε σε μια απολαυστικότατη εμφάνιση, που έδεσε άρρηκτα στoν μυστηριακό τους χαρακτήρα. Ουσιαστική βοήθεια προσέφερε ασφαλώς ο εξαιρετικός μα και πλούσιος ήχος έως τη λήξη της παραμονής τους στη σκηνή (ανάλογα ευνοϊκές συνθήκες έγιναν αντιληπτές καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης).” – avolopis.gr για την εμφάνιση στην Αθήνα.

“Αμέσως μετά σειρά είχαν οι Κύπριοι Temple Of Evil. Αρκετά δουλεμένη μπάντα με σαφείς επιρροές απο το νορβηγικό black metal κατάφεραν να ζεστάνουν τον χώρο με κομμάτια τους μέσα απο το “The 7the Awakening” κάνοντας αισθητή την παρουσία τους χωρίς ίχνος υπερβολής.” – rockinathens.gr για την συναυλία στην Αθήνα.

“Η ώρα είναι 21:10, ο χώρος δε σταματά να γεμίζει από κόσμο και στη σκηνή κάνουν την εμφάνισή τους οι Temple of Evil. Μια νεκροκεφαλή κριαριού μπροστά στο σκηνικό τους, κόκκινα κεριά και τέσσερις φιγούρες με άκρως σατανιστική διάθεση στέκουν έτοιμες να τα ισοπεδώσουν όλα με το τέλος της απόκοσμης εισαγωγής τους. Μια μπάντα με αυθεντική Black metal παρουσία, αξιοπρεπέστατο ήχο και δαιμονισμένη δυναμικότητα που σίγουρα ζούσε τη στιγμή της επί σκηνής και κατάφερε ν’ αγγίξει τον κόσμο σε αυτή τους την πρώτη γνωριμία.” – rockway.gr για την συναυλία στην Αθήνα.