Ένα πολύ ενδιαφέρον split κυκλοφόρησαν ένα black metal συγκρότημα από την Αθήνα, οι Insanity Cult και ένα από το Βόλο, οι Isolert με τίτλο “Towards the Great Dissolution”. Τα δύο συγκροτήματα συμμετέχουν με δύο κομμάτια έκαστο σε αυτή τη δουλειά.

Αρχικά οι Insanity Cult με δύο ιδιαίτερα κομμάτια, το “Thorns of Solitude” και το δεκάλεπτο “Existential Entropy”, είναι μια μπάντα που υπάρχει από το 2011 και φέτος εκτός του split, κυκλοφόρησε και το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ του με τίτλο “Of Despair and Self-Destruction” το οποίο έχει αποσπάσει καλές κριτικές από τους φίλους του είδους. Τα δύο κομμάτια των Insanity Cult (με το αδύνατο-να-διαβαστεί logo τους) κινούνται στο ύφος του «ψυχρού» black metal με τσιριχτά φωνητικά και ποικιλία στις ταχύτητες.

Στη συνέχεια οι Isolert τους οποίους γνωρίσαμε και στη Κύπρο πριν από δύο χρόνια, στο Funeral Worship Festival και μας είχαν εντυπωσιάσει με το τσαμπουκαλεμένο ύφος τους αλλά και την αφοσίωσή τους στη 90’s περίοδο του black metal. Ας με συγχωρέσουν οι Insanity Cult, αλλά προσωπικά οι Isolert είναι πολύ πιο κοντά στα γούστα μου και θεωρώ τα δύο δικά τους κομμάτια πιο… ξεσηκωτικά και ειδικά το δεύτερο, το “I Hide My Soul Inside the Trees” είναι πραγματικά απίστευτο!

Το split δίνει ωραίες στιγμές από τα δύο συγκροτήματα για τους φίλους του είδους και πραγματικά τέτοιες δουλειές θα πρέπει να στηρίζονται από όλους μας. Μπορείτε να το βρείτε μέσω του bandcamp εδώ, ενώ σε φυσική μορφή έχει κυκλοφορήσει σε μόλις 500 κομμάτια, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει θα πρέπει να βιαστεί.

Tracklist:
1. Insanity Cult – Thorns of Solitude
2. Insanity Cult – Existential Entropy
3. Isolert – Dreams of Emptiness
4. Isolert – I Hide My Soul Inside the Trees