Τους Lethal Saint εάν δεν τους ξέρετε, σίγουρα θα τους ακούσατε πρόσφατα, αφού θα είναι support στους Helstar κατά την επίσκεψή τους τον Σεπτέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι κύπριοι, με ένα album στο ενεργητικό τους (το ομότιτλο “Lethal Saint” του 2010), κυκλοφόρησαν φέτος το CD single με τίτλο “Saint Strikes Back“.

Το single, του οποίου το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Γάλλος Chris Moyen  περιέχει τρία κομμάτια. Το ομώνυμο είχαμε την τιμή να το ακούσουμε στην συλλογή του Cy-Metal με τίτλο “Cyprus Metal Scene Unite”. Είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι, το οποίο για κάποιο λόγο μου φέρνει στο μυαλό αρκετά τους Agent Steel.

Το δεύτερο κομμάτι του single με τίτλο “Hang By Your Balls” είναι ένα πιο αργό κομμάτι, με ένα σταράτο riff, το οποίο όμως – ίσως – είναι λίγο μεγαλύτερο από όσο θα έπρεπε.

Τέλος, το τρίτο κομμάτι με τίτλο “Out For the Kill” το οποίο είναι και το αγαπημένο μου, καθώς έχει ένα πολύ ωραίο ρυθμό, με μία πολύ όμορφή εισαγωγή.

Η παραγωγή του single είναι καλύτερη από του προηγούμενου album (προσωπική άποψη), αλλά πιστεύω ότι θέλει λίγο ακόμα “καθάρισμα” στα όργανα. Βέβαια οι λάτρεις του old school speed metal, δεν νομίζω πως θα έχουν κανένα πρόβλημα με την εν λόγω παραγωγή, απλά εγώ είμαι λίγο πιο ιδιότροπος στο θέμα αυτό…

Βαθμολογία: 77/100