Όχι, δεν κάναμε νέα στήλη. Απλά μιας και πλησιάζει σιγά-σιγά η μέρα που θα δούμε τους Riot V ζωντανά στη Κύπρο, θέλαμε να σας επισημάνουμε πως σαν σήμερα και πριν από 40 χρόνια ακριβώς κυκλοφόρησε το πρώτο ίσως heavy metal άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες από το πρώτο ίσως heavy metal συγκρότημα της Αμερικής!

Ένα άλμπουμ που προκάλεσε αίσθηση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά κυρίως ταρακούνησε αρκετό κόσμο και στην Ευρώπη. Ένα άλμπουμ που στην πρώτη του πλευρά (αφού μιλάμε για βινύλιο φυσικά) περιέχει ύμνους όπως το “Warrior“, το “Overdrive” και φυσικά το ομώνυμο “Rock City“. Στην δεύτερη πλευρά (που είχε και ένα κομμάτι περισσότερο από τη πρώτη), δεσπόζουν τα “Angel“, “Tokyo Rose“, “Heart of Fire“, “Gypsy Queen” και “This Is What I Get“.

Οι εκλιπόντες Mark Reale (RIP 2012) και Guy Speraza (RIP 2003), μαζί με τον Πειραιώτη Louie Kouvaris, τον Peter Bitelli και τον Jimmy Iommi συστήνονται στο μεταλλικό κοινό και έκτοτε συνέχισαν μια πορεία που ίσως να μην πήρε ποτέ την αναγνωσιμότητα που της αναλογούσε. Τουλάχιστον εμείς τιμήσαμε δεόντως όλο το υλικό τους από τότε μέχρι σήμερα!