Η περασμένη εβδομάδα δεν έφερε κάποια συγκλονιστική κυκλοφορία, όμως όλο και κάτι ενδιαφέρον θα βρείτε σε αυτές. Υπάρχουν και κάποιες κυκλοφορίες live δίσκων, όπως αυτές των Ghost και Avenged Sevenfold, όμως έχω υποσχεθεί πως δεν θα ασχοληθώ με τίποτα άλλο πέρα από ολοκληρωμένα άλμπουμ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουμε την (ήδη χαμένη) μπάλα. Πάμε να τις δούμε:

Reveal – Timeline

Reveal - TimelineΞεκινάμε από Ισπανία, με μία νεοσύστατη μπάντα από νυν και πρώην μέλη των Darksun (κυρίως), τους Reveal. Στη μπάντα συμμετέχει και ένας Σουηδός, ο τραγουδιστής Rob Lundgren. Ντεμπούτο άλμπουμ σε heavy/power metal στυλ. Ακούγεται καλό με μια γρήγορη πρώτη “αυτιά” στο youtube.

 

 

Crom – When Northmen Die

Crom - When Northmen DieEpic/Viking metal από τη Γερμανία, με τους Crom να κυκλοφορούν την τρίτη τους δουλειά, 6 χρόνια μετά την προηγούμενη! Το λες και one man band καθώς ο Walter “Crom” Grosse τα κάνει όλα στον δίσκο.

 

 

Diablo Swing Orchestra – Pacifisticuffs

Diablo Swing Orchestra - PacifisticuffsΟι φίλοι του Avant-garde metal πανηγυρίζουν ήδη με την 4η κυκλοφορία των Diablo Swing Orchestra, η οποία ήταν πολυαναμενώμενη καθώς οι θεότρελοι Σουηδοί είχαν 5 χρόνια να βγάλουν άλμπουμ! Και νομίζω πως είναι πάνω-κάτω, όπως ακριβώς το περιμέναμε…

 

 

The Atomic Bitchwax – Force Field

Έβδομη κυκλοφορία από τους stoners The Atomic Bitchwax, 2 χρόνια μετά το “Gravitron”. Το τρίο από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, φαίνεται αρκετά κεφάτο, ειδικά στο κομμάτι παρακάτω!

 

 

 

Atrocity – Masters of Darkness (EP)

Atrocity - Masters of DarknessΌπως έχω αναφέρει ξανά, αποφεύγω να βάζω μη-ολοκληρωμένες κυκλοφορίες, όμως το ΕΡ των Atrocity πρέπει να αναφερθεί, καθώς ανήκει σε όλα αυτά τα back-to-roots άλμπουμ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Έτσι και οι Γερμανοί Atrocity επιστρέφουν στον ήχο με τον οποίο τους αγαπήσαμε!

 

 

Coronatus – Secrets of Nature

Coronatus - Secrets of NatureΠαραμένουμε στη Γερμανία για την 8η κυκλοφορία των sympho/folk/goth metal Coronatus. 3 γυναίκες και ένας άντρας (ο drummers, ως συνήθως), παραμένουν συνεπέστατοι στις κυκλοφορίες τους η οποία είναι μία ανά ένα με δύο χρόνια.

 

 

Don’t Drop The Sword – Path To Eternity

Don't Drop the Sword - Path to EternityΑντέχετε ακόμα μια Γερμανική μπάντα; Don’t Drop the Sword, μια power metal μπάντα που πήρε εξαιρετικές κριτικές στο EP που κυκλοφόρησαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά και τώρα βγάζουν το ολοκληρωμένο άλμπουμ τους. Κάθε ομοιότητα με Blind Guardian δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαία!

 

 

WildeStarr – Beyond the Rain

WildeStarr - Beyond the RainΟ Dave Starr, πρώην μπασίστας των Chastain, Vicious Rumors και Lääz Rockit, έχει εδώ και μερικά χρόνια τη δική του μπάντα, τους WildeStarr. Έχει πάρει και μια ταλαντούχα τραγουδίστρια, την London Wilde η οποία παίζει και τα πλήκτρα στη μπάντα και κάνει καλή δουλειά. Τρίτη κυκλοφορία για τους Αμερικανούς η οποία ήρθε 5 χρόνια μετά τη προηγούμενη.

 

 

Hooded Menace – Ossuarium Silhouettes Unhallowed

Hooded Menace - Ossuarium Silhouettes UnhallowedΕπιστροφή των Death/Doomsters από τη Φινλανδία, με την 5η κυκλοφορία τους σε 11 χρόνια ύπαρξης. Ακόμα δύο αλλαγές στη μπάντα, με την προσθήκη των Antti Poutanen (δεν θέλω σχόλια) στο μπάσο και Otso Ukkonen στα ντραμς.