Εν αλήθκεια… εκρυάδισεν! Αλλά αυτό σημαίνει απλούστατα πως κοντεύει ο φετινός χειμώνας μαζί με πολύ δυνατά shows. Είχαμε δυο-τρεις εξελίξεις στο χώρο μας τις τελευταίες μέρες, και είναι όλες άξιες αναφοράς.

Επιτέλους ανακοίνωσαν οι Stormcast, τόσο την κυκλοφορία του άλμπουμ που κάναμε μαύρα-μάθκια (αφκιά;) περιμένοντας το όσο και την live παρουσίαση του. Frame of mind λένε τα παιδιά, και έχοντας ακούσει αρκετά, αν όχι όλα, τα τραγούδια του δίσκου ζωντανά νομίζω πως αρμόζει ο τίτλος στο σύνολο του δίσκου. Η αλήθεια είναι πως άργησαν να κυκλοφορήσουν το άλμπουμ οι Stormcast, ενώ ταυτόχρονα το Withdrawn (τραγουδάρα με τα όλα της) βρήκε τον δρόμο του από το Scorched Earth (πρώτη τους κυκλοφορία το 2009!) μέχρι το Frame of mind. Από την μια το καλό πράμα αργεί, όμως το φοβερό πράμα είναι στην ώρα του. Όπως και να’ χει, καλοδεχούμενο ας και αργοπορημένος να είναι γιατί υπάρχουν τραγούδια στο Frame of Mind που θα έπρεπε να βρίσκονται στα air-waves μας ίσως εδώ και τρία χρόνια. Ταυτόχρονα congrats στους Stormcast που πλέον ανήκουν στο roster της Pitch Black Records. Ευχές και στις δυο πλευρές να δουν καλές μέρες μαζί γιατί αν μη τι άλλο εμείς σαν μεταλλάδες έχουμε να κερδίσουμε από αυτό. Ευκαιρία επίσης να δούμε Memoriam και Dark Void που θα αποτελέσουν τα opening acts για τους Stormcast στις 28 του Δεκέμβρη που θα μας χτυπηθούμε μαζί τους.

Την ίδια στιγμή μαθαίνουμε πως την μέρα ΠΡΙΝ την παρουσίαση του δίσκου των Stormcast θα έχουν ακόμη μια εμφάνιση φέτος οι Planet of Zeus στο Savino. Μου δίνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ χαρά το γεγονός πως θα μπορέσω να απολαύσω και τις δυο συναυλίες χωρίς να πρέπει να διαλέξω (HINT, FUCKING, HINT!) ειδικά όταν πρόκειται για δυο shows που ΜΟΝΟ επαγγελματικές υποχρεώσεις θα μπορούν να με σταματήσουν από το να παρευρεθώ. Πρέπει να σημειωθεί όμως πως το να κάνει ένα συγκρότημα δυο εμφανίσεις, όχι μόνο στην ίδια χώρα αλλά ακριβώς στο ίδιο μαγαζί, μέσα σε ένα χρόνο με διαφορά έξι μηνών από κάθε live είναι κάτι που προσωπικά πρώτη φορά συναντώ…. Και γουστάρω! Φεύγοντας από την πρώτη εμφάνιση φέτος του Ελληνικού συγκροτήματος τον Ιούνιο φώναξα «αν επέζαν τζ’ αύριον, επίεννα!» και το εννοούσα. Δεν είχα ιδέα ποιοι ήταν οι Planet of Zeus πριν τους δω στο Savino, και όπως λένε στο ‘χωριό’ μου, έφυεν η φάτσα μου. Απίστευτη ενέργεια από το συγκρότημα με riffιές που σε ταράζουν, περιμένω πως και πως πραγματικά. Για τους Zeus θα ανοίξουν οι Neon Knights. Έχει καιρό να τους δω προσωπικά άρα η νύχτα (hell, το Σαββατοκύριακο!) εν fix.

Τέλος, όσο και να πονάει το θέμα τις 21ης Δεκεμβρίου πρέπει να συζητηθεί. Προσωπικά θα πάω σε μια από τις δυο συναυλίες. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή μιλώντας με διάφορους απλούς μεταλλάδες του νησιού μας ανακάλυψα κάτι που με ξάφνιασε. Στο προηγούμενο μου άρθρο είδα αρκετές αντιδράσεις online στα σχόλια που έκαναν λόγο για αποχή του κόσμου και από τις δυο συναυλίες. Ήθελα τότε να πιστεύω πως αυτό ήταν απλά μια αρχική αντίδραση στο τσιρκομπουρδελομπάχαλο της κατάστασης με την ημερομηνία διεξαγωγής. Παρόλα αυτά η πραγματικότητα είναι πως δεν είναι ένα ή δυο άτομα που το λένε και το εννοούν πως δεν θα πατήσουν σε κανένα από τα δυο shows! Η όλη κατάσταση θα έχει μια κάκιστη εξέλιξη για κάποιους, λες και πρόκειται για ένα τρένο που οδεύει προς μια κομμένη γέφυρα. Boys and girls, this will not end well…

Radix Malorum est Cupiditas
A Solemn Manticore