Ωπ! Μα για δες που βρήκα και πάλι αυτό το καταραμένο πληκτρολόγιο! Καλά, εντάξει μην βρίζεται ένα διάλειμμα έκανα και εγώ… αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν παρακολούθησα όλες τις εξελίξεις του χώρου μας. Δυστυχώς δηλαδή…

Στα ευχάριστα του χώρου, μαθαίνω μετά χαράς πως οι Blynd προχωρούν ακάθεκτοι με την ηχογράφηση του καινούργιου δίσκου την στιγμή που οι Vomitile ετοιμάζονται να βαδίσουν το μονοπάτι του πολέμου στην Ευρώπη. All the best στους ‘άσυλα’ deathάες μας που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους videoclip πρόσφατα. Ομολογουμένως, το επίπεδο στην Κύπρο για videoclips είναι πολύ πιο ψηλό από ότι πιστεύει ο κόσμος και είμαι σίγουρος πως το επόμενο τους θα είναι ακόμη καλύτερο, και μην ακούσω τίποτα περί μικρού budget…. με την σωστή προσέγγιση στο έργο, μπορεί μια μπάντα με τα σωστά άτομα γύρω της να κυκλοφορήσει κάτι πολύ δυνατό. Απλά να θυμάστε και το λέω σε όλους μας αυτό, το ότι κάποιος έχει κάμερα δεν σημαίνει πως ξέρει να την χρησιμοποιεί περίτεχνα ΟΜΩΣ όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Fuck shit up in Europe boys!

Δεν θα πω τίποτα περί Orphaned Land, μόνο υπομονή… και μιας και αναφέρθηκα σε live ξέρετε που θα γυρίσω την κουβέντα τώρα. Μια μικρή παρένθεση, προσωπικά δεν κατάφερα να παρευρεθώ στο live των Septic Flesh (πριν ενωθούν οι δυο λέξεις…) στην τότε Αυλαία έστω και αν είχα εισιτήριο, και ξέρω πως έχασα ένα αρτσάτον show. Δεν χρειάζεται να μου το θυμίζετε. Οπόταν επετάχτηκα ίshια πάνω όταν πληροφορήθηκα για το Δεκεμβριανό show των Ελλήνων. Λοιπόοοοον, έχοντας ακούσει πάρα πολλά «γιατί, μα, αυτό, έτσι» περί του φιάσκου της ΙΔΙΑΣ ημερομηνίας αυτού του live με το Metal All Stars πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. «Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο», το θυμάστε αυτό; Το σκεφτήκατε ποτέ στην επαγγελματική σας πορεία; Τι με ενδιαφέρει εμένα, τον απλό μεταλλά, το γιατί επιλέχθηκε η ίδια ημερομηνία για τα δυο shows. FAIL! Και σαν απλός πελάτης μπορώ να σκεφτώ τα πάντα γύρω από αυτό το θέμα χωρίς ΚΑΝ να με ενδιαφέρουν τα πραγματικά γεγονότα αφού εγώ ΘΕΛΩ να δώσω τα λεφτά μου για να παρακολουθήσω και τις δυο συναυλίες… αλλά δεν μπορώ. Τι; Θέλει η μια οργάνωση να «χτυπήσει» την άλλη; Μακάρι να μην είναι αυτό γιατί αλί και τρεις αλί στα κεφάλια όλων. Δεν υπήρχαν άλλες μέρες; Μπορεί για την μια συναυλία, αλλά και για τις δυο; Δεν μπορεί η μία να αλλάξει; Δεν μπορούν να φανταστούν οι promoters πως ο κόσμος θέλει να πάει και στις δυο συναυλίες; Δεν θέλετε ρε τα λεφτά του κόσμου που είναι πρόθυμος να τα δώσει για να παρακολουθήσει και τα δυο shows;

Τώρα εγώ πρέπει να καθίσω και να ζυγίσω το τι θέλω να παρακολουθήσω εκείνη την μέρα, βάσει του τι παίζει. Από την μία οι SepticFlesh που θα έρθουν με σκοπό να παίξουν μπόλικο “Titan” (απωθητικό στοιχείο αυτό για εμέ) και από την άλλη αν πρέπει με πιστόλι στον κρόταφο να επιλέξω το ΓΙΑΤΙ να πάω στο Metal All Stars τότε ο λόγος είναι η εμφάνιση των Zakk και Chuck που, κακά τα ψέματα, δεν βλέπω τον εαυτό μου σε κάποια φάση μετά να τους παρακολουθώ οπουδήποτε αλλού. Οι υπόλοιποι του Metal All Stars είναι από meh προς meeeeeh. Από την άλλη, το πιο ολοκληρωμένο show θα είναι αναμφίβολα αυτό των Septic που είναι έτοιμοι και στημένοι για μια σωστή περιοδεία και ασχέτως του “Titan” (που δεν είναι σούπα αλλά ΟΥΤΕ και αριστούργημα) θα ακούσουμε και άλλες κομματάρες.

Γιατί εγώ σαν απλός λάτρης της μουσικής αυτής να πρέπει να μπαίνω σε τέτοιο δίλημμα; Γιατί να πρέπει να διαλέξω αντί του να μπορώ να πάω και στις δυο συναυλίες (Shut up and take my money που λέμε… αλλά NO!); Επαναλαμβάνω, οι λόγοι για τους οποίες συνέβηκε αυτό το μπάχαλο ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. Οι δουλειά σας είναι να μας παρέχεται live και εμείς να σας δίνουμε τα λεφτά μας για να απολαμβάνουμε την μουσική που λατρεύουμε. Well, somebody somewhere SUCKS at his/her job.

Ως τον Δεκέμβριο έχουμε και ευτυχώς το Φθινόπωρο θα έχει Orphaned Land να πάνε κάτω τα φαρμάκια ώσπου και πάλι να πρέπει να αποφασίσουμε επίσημα τι στο διάολο θα κάνουμε στις 21 του Δεκέμβρη.

Sincerely not yours

A Disappointed Solemn Manticore