Ας πάμε πρώτα στους Dark Poetry, όπου άνοιγαν την συναυλία των Tuber στο Downtown Live. Κάνοντας αραιές μέχρι τώρα εμφανίσεις, οι Dark Poetry είχαν μεταξύ άλλων να μας παρουσιάσουν και το νέο τους EP. Ο ήχος τους επί σκηνής ήταν καθαρός και πολύ συγκροτημένος, εκπληκτικά εφέ με τον αναγκαίο όγκο και υπόσταση, χωρίς πολλά ανώφελα και μάταια τεχνάσματα. Πράγματι, εάν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα στοιχείο από ολόκληρη την βραδιά ως καταληκτικό σχόλιο, θα ήταν αυτό∙ ο ήχος των Dark Poetry επί σκηνής, μπάσο, κιθάρα, ντραμς.

Περαιτέρω από την ηχητική αυτή καθ’αυτή, να αναφέρω ότι οι ίδιες οι σαγηνευτικές μελωδίες της μπάντας ήταν εναρμονισμένες πλήρως με το όλο ύφος των παιδιών, της χροιάς του Κούτζιη και τους ρυθμούς του Καλλή, όπως άλλωστε και τις υπόλοιπες φορές που έτυχε να τους ακούσω. Σχεδόν απομακρύνονται από την πεπατημένη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αμάλγαμα φωνητικών, ρυθμών και μελωδιών ανατολίτικων ακουσμάτων. Εντούτις, αντεπεξέρχονται επάξια στις προκλήσεις που οι ίδιοι θέτουν. Και αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά δουλεύουν πολύ πάνω στο υλικό τους και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Προσωπικά είμαι μεγάλος fan των Dark Poetry. Συστήνω ανεπιφύλακτα να τους δείτε και να τους ακροάσετε όποιοι δεν τους γνωρίζουν, και να τους ξαναδούν όποιοι  τους ξέρουν ήδη.

Οι Dark Poetry είναι :

Πέτρος Κούτζιης-φωνή

Μιχάλης Αγγελή-μπάσο

Χάρης Ανδρέου-κιθάρα

Αντρέας L.F.E.T. Καλλής -ντραμς

 

Η συνέχεια της βραδιάς άνηκε στους Tuber, οι οποίοι ήρθαν με πολύ όρεξη για το κοινό Κυπρίων. Η μπάντα αυτή από την Κρήτη (μετέπειτα στις Σέρρες απ’οσο γράφουν στο προφίλ τους) έπαιξε ένα σετ από instrumental κομμάτια, κάτι ανάμεσα σε stoner, metal, progressive/alternative/desert/psychedelic rock, rock n’ roll, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να συνάδει με δύο κιθάρες με δυνατό distortion και ενίοτε κρυστάλλινα clean και άλλα εφέ, ένα βαρβάτο Rickenbacker μπάσο (απ’ αυτό του Lemmy δηλαδή), και ντραμς σταθερά σαν βράχος στη σκηνή. Για τη ιστορία και για όποιους δεν γνωρίζουν την μπάντα, τα παιδιά παίζουν instrumental rock αποκλειστικά.

Στο στοιχείο τους λοιπόν οι Tuber και αρκετά αναγνωρίσιμοι από το παρών κοινό, έμπαιναν δυνατά και με ζήλο στις συνθέσεις τους, το διασκέδαζαν, και το ίδιο έκανε και ο κόσμος από κάτω. Είχαν αρκετό υλικό για να καλύψουν την βραδιά (έχουν ήδη τρεις δίσκους στο ενεργητικό τους), και για να κλείσω, θα σας πω την αμαρτία μου∙ δεν γνώριζα ούτε εγώ την μπάντα από πριν και κάπου περίμενα τον frontman να κάνει μπάσιμο στα φωνητικά…

Οι Tuber είναι

Νίκος Γεροστάθος

Πάρης Φράγκος

Γιάννης Γεροστάθος

Γιάννης Αρτζόγλου