Το 2012 ήταν η τελευταία φορά που οι Sabaton επισκέφτηκαν το νησί μας. Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Kingston, μας χάρισαν μια υπέροχη βραδιά. 4 χρόνια μετά, επέστρεψαν στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας αυτή τη φορά, το οποίο ήταν σαφώς καλύτερη επιλογή όσον αφορά τη χωρητικότητα, αφού ο κόσμος σχεδόν γέμισε το αμφιθέατρο. Το live θα ξεκινούσε γύρω στις 8.00, αλλά λόγω κάποιων δυσκολιών, ξεκίνησε λίγο πριν τις 9. Δεν μας πείραξε και ιδιαίτερα, αφού τα συγκροτήματα φρόντισαν να μας χαρίσουν μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά!

Saint Judas

saint judas - live - 040916Πρώτοι κατέλαβαν τη σκηνή οι Saint Judas. Στην αρχή καθόμουν σχεδόν κοντά στη σκηνή, πίσω από το μεγάφωνο, οπότε υπολόγισα ότι κάποια προβληματάκια στον ήχο, ίσως να τα διαπίστωσα λόγω της θέσης μου. Όταν μετακινήθηκα στο κέντρο όμως, διαπίστωσα ότι συνεχίζονταν τα προβλήματα, χωρίς να επηρεάζουν τη συνολική εικόνα του συγκροτήματος. Η Μαρία, όπως πάντα, ήταν επιβλητική πάνω στη σκηνή, γεμάτη ενέργεια και αυτό πάντα ξεσηκώνει τον κόσμο είτε είναι φαν των Saint Judas είτε όχι. Ήταν μια αρκετά καλή αρχή και βοήθησε στο να ξεχαστεί νωρίς η καθυστέρηση. Στο τελευταίο τραγούδι, μαζί με τους Saint Judas, ανέβηκε στη σκηνή ένας από τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους που γνωρίζω, ο Deniel, από τους Crusifire. Δυστυχώς όμως, για διάφορους λόγους, επισκιαζόταν λίγο ο ήχος του, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να μοιραστεί μαζί μας λίγο από το ταλέντο του. Ο κόσμος φάνηκε να απολαμβάνει το συγκρότημα, αφού τα mosh διαδέχονταν το ένα το άλλο.
Setlist:
1. Insomnia
2. Bleed
3. Magica
4. Children of the sea
5. Candle in the mirror
6. Revival

Solitary Sabred

solitary sabred - live - 040916Μετά το ζέσταμα από τους Saint Judas, σειρά στη σκηνή πήραν οι Solitary Sabred. Η τελευταία φορά που τους είδα live ήταν πριν 2 χρόνια στο Power of the Night και μπορώ να πω ότι μου έλειψαν αφάνταστα. Προφανώς πολύς κόσμος ένιωθε το ίδιο αφού ο χώρος μπροστά στη σκηνή ήταν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ γεμάτος. Ο ήχος ήταν λίγο καλύτερος, αν και σε κάποιες φάσεις «χάναμε» λίγο το μπάσο. Δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα για τους Solitary Sabred, για να είμαι ειλικρινής γιατί ξέρω ότι κάθε τους εμφάνιση σπάει και θα σπάει αυχένες και κόκκαλα! Η εμφάνιση των Solitary Sabred κράτησε ψηλά την ενέργεια του κόσμου και ελπίζουμε να τους έχουμε ξανά σύντομα στη σκηνή.
Setlist:
1. (Intro) A Violent Transgression
2. Redeemer
3. Psionic
4. Slayer’s Oath
5. Damnation
6. Realm of Darkness
7. Sarah Lancaster
8. Burn Magic, Black Magic
9. Solitary Sabred

Sabaton

Sabaton - live - 040916Και επιτέλους, λίγο πριν τις 11, σε ένα αμφιθέατρο καζάνι, εμφανίστηκαν οι Sabaton. Με το αστείρευτο χιούμορ τους, τις παραλλαγές τους, τις εξαρτήσεις και τις ξιφολόγχες τους και ένα setlist φωτιά, επανέλαβαν αυτό που μας έδωσαν πριν 4 χρόνια, αλλά 10 φορές καλύτερο! Πάλι υπήρχαν προβλήματα στον ήχο (π.χ. στο “Art of War“, κάποιες φάσεις χάνονταν ολόκληροι στίχοι), αλλά αυτό δεν πτόησε τον κόσμο που τραγουδούσε και χειροκροτούσε συνέχεια, κάνοντας τον Joakim να επαναλαμβάνει ότι είμαστε τρελοί! (Mothereffin’ crazy, για την ακρίβεια!). Οι Sabaton μας σύστησαν τον νέο τους κιθαρίστα, Tommy Johansson, ο οποίος «επέλεξε» και ένα από τα κομμάτια που θα έπαιζαν και μας απέδειξε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση. Η εμφάνιση των Sabaton, απλά μας έκανε να διψούμε για το επόμενο live τους, το οποίο, όπως είπε και ο Joakim, ελπίζω να μην είναι σε 5 χρόνια!
Setlist:
1. Ghost Division
2. Uprising
3. Blood of Bannockburn
4. Swedish Pagans
5. Carolus Rex
6. Shiroyama
7. Lost Battalion
8. Soldier of Three Armies
9. Attero Dominatus
10. Art of War
11. Coat of Arms
12. Gott Mit Uns
13. Sparta
14. To Hell And Back
15. Night Witches
16. Primo Victoria
17. Metal Crue