Την Τετάρτη που μας πέρασε, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε στο Savino Rock Bar, τον Αιγύπτιο συνθέτη Nader Sadek, μαζί με τους Derek Roddy (Serpents Rise, ex Hate Eternal, Nile), Destructhor (ex Morbid Angel, Zyklon, Myrkskog), Ben Claus (Gorod) και Mahmud Gecekusu (Perversion). O Nader, έγινε γνωστός μέσα από τη συνεργασία του με τους Sun O))) και τους Mayhem. Αν και ήταν Τετάρτη,  αρκετός κόσμος μαζεύτηκε από νωρίς στον χώρο. Οι πόρτες άνοιξαν γύρω στις 9 και οι Vomitile θα ανέβαιναν στη σκηνή γύρω στις 9.45.

 

VOMITILE

Στις 9.50, λοιπόν (surprise, surprise), ξεκίνησαν την βραδιά οι Vomitile. Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που τους είδα live και ανυπομονούσα αφάνταστα για την εμφάνισή τους. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και προφανώς δεν το πιστεύω μόνο εγώ, αφού σε κάθε live τους ο κόσμος μαζεύεται από αρκετά νωρίς στον χώρο για να τους υποστηρίξει.  Πραγματικά, είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω την εμφάνιση των παιδιών, αφού ότι και να πω θα είναι πολύ λίγο! Τα riffs ήταν καταιγιστικά, το shredding έσπαγε αυχένες, τα drums και τα vocals, πιο επιβλητικά από ποτέ.  Μέσα στο setlist, ήταν το κλασσικό πλέον cover του “Dead Skin Mask” (δεν παραπονιόμαστε όμως!) και το αγαπημένο μου “Bastardocracy”. Επίσης, ακούσαμε και ένα νέο κομμάτι, το “Pestilation”, το οποίο θα υπάρχει στο νέο τους άλμπουμ και το μόνο που κατάφεραν τα παιδιά με αυτή την κίνηση, είναι να ανυπομονούμε περισσότερο για την κυκλοφορία του!!! Good job!

Setlist:

 1.Warcult

2.Bastardocracy

 1. NeKropound

4.Morbid Holocaust 

5.Stabbed, Shot And Bludgeoned

6.Born To Kill

7.Slaughterhead

8.Dead skin Mask (Slayer Cover)

9.Pestilation

10.Project Mayhem  

 1. R.P.G

 

NADER SADEK

Γύρω στις 11 και κάτι, ανέβηκε στη σκηνή ο Nader Sadek με το supergroup του! Η εμφάνιση τους στο Savino ήταν η πρώτη, στα πλαίσια του tour τους, το οποίο θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. To live προγραμματίστηκε για την Τετάρτη, λόγω του drum clinic από τον Derek Roddy που έγινε την Τρίτη στη Λευκωσία. Η χαρακτηριστική θεατρικότητα του Nader και η δημιουργία μυστικιστικής και σκοτεινής ατμόσφαιρας, δεν έλειπε από αυτό το live, αφού πολλά ξηρά κλαδιά και θάμνοι υπήρχαν από τη μια άκρη της σκηνής μέχρι την άλλη, καπνός και φυσικά δεν έλειπε η μάσκα του Nader.

Ανεβαίνοντας στη σκηνη, ο Nader είπε στα ελληνικά “Καλησπέρα Κύπρος! Ευχαριστώ» και ο κόσμος ξέσπασε σε ένα θερμό χειροκρότημα. Μετά από 3 κομμάτια, είχαμε ένα drum solo από τον Derek (δωράκι για μας που δεν πήγαμε στο drum clinic).Η black-ish/death εμφάνιση τους όμως, δεν ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει αρκετά τον κόσμο, αφού πολύ λίγοι ήταν μπροστά στη σκηνή και ακόμη λιγότεροι έκαναν headbanging. Ωστόσο, ήταν ένα υπέροχο λάιβ, το οποίο θεωρώ ότι ήταν πλήρες και από πλευράς σκηνικής παρουσίας, αλλά και από πλευράς μουσικής, αφού μόνο ο Derek μπορούσε να μετακινήσει τη γη κάτω από τα πόδια μας! Άψογα riffs, brutally heavy κομμάτια, ανατριχιαστική η ερμηνεία του Nader και ατμόσφαιρα τόσο βαριά όσο ήταν το μπάσο του Ben!

Εκτός από τα παλιά κομμάτια του Nader Sadek, όπως το “Petrophilia”, ακούσαμε και ένα νέο κομμάτι, το “Ghost Cries”.  Βαρύ κι ασήκωτο, είναι ένα κομμάτι «περίληψη». Είναι  δηλαδή όλα τα στοιχεία που θα υπάρχουν στην επόμενη δουλειά του Nader, σε ένα κομμάτι  σχεδόν 4 ή 5 λεπτών.

Setlist:

 1. Nigredo In Necromance
 2. Sulffer
 3. Petrophilia
 4. Drum solo
 5. Descent
 6. Entropy
 7. Carrion
 8. Deformation
 9. Ghost Cries
 10. Nigredo In Necromance

 

Γενικά ήταν μια αρκετά καλή βραδιά και ο ήχος στο Savino δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα lives όπως αυτό.. αλλά με πιο πολύ κόσμο. Και headbanging. Και mosh.

ΜΟΝΟ DEATH!