Κυριακή 31/07/16 ακόμα ένα live στην ζεστή Κύπρο, το “Metal Mayhem” που φιλοξενήθηκε στο Red Live στην Λευκωσία. Σε αυτό εμφανίστηκαν 5 κυπριακά συγκροτήματα…
Οι πόρτες άνοιξαν η ώρα 7:30 και το πρώτο band έκανε την εμφάνιση του η ώρα 8, όπως έλεγε και το time line.

KRAAMA

Πρώτοι στην σκηνή ανέβηκαν οι Kraama, ένα νεοσύστατο συγκρότημα που απαρτίζεται από τους (όχι και τόσο άγνωστους μας) Κύπρο Καραβιώτη στα φωνητικά και στα τύμπανα, τον Δημήτρη Φιλίππου στην κιθάρα και τον Νικόλα Παπαευτυχίου στο μπάσο, μας έπαιξαν περίπου 20 λεπτά: 2 δικά τους κομμάτια και 2 cover σε ένα melodic death στυλ. Για το πρώτο τους live τα πήγαν αρκετά καλά ζεσταίνοντας τον λιγοστό κόσμο που ήταν στον χώρο. Στιβαρά drum rhythms, καθαρές μπασογραμμές, metal riffs και σόλα από την κιθάρα αρκετά δυνατά, και την φωνή του Κύπρου όσο βρώμικη θα έπρεπε.

Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να αυξάνεται όταν το δεύτερο band έκανε την εμφάνιση του στην σκήνη.

NEKRAH

Οι Nekhrah που τους έβλεπα για πρώτη φορά (σ.σ. Βαλάντης), έδωσαν ότι είχαν: ένα στυγνό και ακατέργαστο death metal με ξεσπάσματα από black και σε κάποιες στιγμές ένα μείγμα και από τα 2 είδη. Οι Nekhrah έπαιξαν δικά τους τραγούδια και φάνηκε να γουστάρουν πολύ αυτό που κάνουν, και αυτό το μετέδωσαν και στο κόσμο που τους χάρισε ένα δυνατό χειροκρότημα και πολλά headbanging.

TEROR

Την σκυτάλη πήραν οι Teror. Το τρίο παίζει old school thrash metal με ανάμικτα στοιχεία speed μαζί. Οι εναλλαγές στα φωνητικά μεταξύ μπασίστα και κιθαρίστα (παρόλο που ο μπασίστας είναι lead vocals) είναι ένα σημείο που μου αρέσει πάρα, μα πάρα πολύ. (σ.σ. Άρης). Πολύ δυνατή μπάντα με αρκετό κέφι και όρεξη στην σκηνή. Τα κομμάτια τους είναι καλογραμμένα και καλοπαιγμένα, και φαίνεται ότι τα παιδιά μπορούν να επεκταθούν και να δικτυωθούν περισσότερο, και γιατί όχι, να εδραιωθούν στο κόσμο του thrash metal και εκτός συνόρων. Έχουν όλα τα φόντα και το αξίζουν. Πολύ καλό show, keep it up guys!

INFECTED SYREN

Infected Syren για την συνέχεια. Punk metal νομίζω ονομάζεται το στυλ τους, και όπως έλεγε και ο Lemmy “Born to raise hell, we know how to do it and we do it real well”. Η τελευταία φορά που τους είχα δει (σ.σ. Άρης) ήταν πριν 2 περίπου χρόνια, όταν στο μπάσο τους βοηθούσε ο Khatch. Τώρα άκουσα και είδα ένα εξίσου δυνατό μπασίστα, τον Miguel. Δυνατός όμως ήταν και ο Λούης με την μοϊκάνα, και όλοι οι υπόλοιποι, ενώ guest vocals για ένα κομμάτι είχαμε τον Μαχαίρα. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα και ήταν τρομεροί όπως πάντα, και επάξια θεωρούνται αν όχι η καλύτερη punk μπάντα του νησιού, από τις καλύτερες. Cheers

VOMITILE

Headliners της βραδιάς οι Vomitile. Οι Μεξικανό-Κύπριοι έχουν πλέον πάει σε άλλο επίπεδο με το death metal τους. Τα ωμά riffs, το shredding απ’τον άλλο κόσμο, το δυνατό και αψεγάδιαστο drumming, και σε συνδυασμό με την ποιότητα των μελών του συγκροτήματος (φωνητικά, σκηνική παρουσία στο σύνολο), καθιστά τους Vomitile εξαίρετους στο έργο τους, δηλαδή, κάτι σαν να λέμε, They have Mastered The Art of Killing. Έχουν πάντοτε πολύ όρεξη για αυτό που κάνουν, το διασκεδάζουν, το μεταδίδουν στο κοινό, και περνούν όλοι καλά. Death F****** Metal!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο ήχος και η ρύθμιση του στο Red Live ήταν αρκετά καλός, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αναδεικνύοντας έτσι την δυναμική του κάθε συγκροτήματος ξεχωριστά. Ένα θέμα με τα μικρόφωνα, κυρίως στους Kraama, λύθηκε ευτυχώς άμεσα.

Τέλος No. 2. Να σημειώσουμε για ακόμη μια φορά, ότι το επίπεδο όλων των κυπριακών metal συγκροτημάτων έχει ανέβει πολύ. Δεν βρίσκουμε λάθος!

Cheers \m/
Βαλάντης Παύλου, Άρης Ιωάννου