Μετά από αρκετό καιρό, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους Hardraw στη σκηνή, μαζί με τους Kolluzion και τους Stonus. Οι πόρτες στον Εξάντα, θα άνοιγαν γύρω στις 9.30 και το live θα ξεκινούσε λίγο αργότερα. Ωστόσο, το πρώτο συγκρότημα, οι Kolluzion, ξεκίνησαν να παίζουν στις 10.40 και ο κόσμος δεν ξεπερνούσε τα 30-40 άτομα.

Δυστυχώς, ήταν ακόμα ένα live στο οποίο το κοινό υποστήριξε τους «φίλους» τους και μετά έφυγαν. Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω περισσότερο αυτό το φαινόμενο, απλά είναι άδικο για τις μπάντες οι οποίες θυσιάζουν χρόνο από τη καθημερινότητά τους για να προετοιμαστούν και να παρουσιάσουν κάτι καλό και ποιοτικό στο κοινό και να μην λαμβάνουν έστω λίγο σεβασμό από τον κόσμο.

 

KOLLUZION

Με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση, λοιπόν, άνοιξαν την βραδιά οι νεαροί thrashers από τη Λευκωσία. Με δικά τους κομμάτια, αλλά και covers, είχαν μια αξιοπρεπή εμφάνιση, δεδομένου του ότι έλειπε ο ένας κιθαρίστας αλλά και λόγω των προβλημάτων στον ήχο, κυρίως στα drums.  Τα παιδιά είχαν μια πολύ καλή εμφάνιση, φαινόταν η δουλειά και η προετοιμασία που είχαν κάνει πριν το live, ωστόσο αρκετά, μικρά προβλήματα, που προφανώς δεν προέρχονταν από το συγκρότημα, περιόρισαν λίγο την εμφάνιση τους, από πλευράς ήχου. Αλλά το ότι εκτέλεσαν το setlist τους άψογα και μάλιστα με μια κιθάρα λιγότερη, είναι υπέρ των παιδιών, αφού έδειξαν επαγγελματισμό και αφοσίωση σ’ αυτό που κάνουν. Περιμένουμε περισσότερα!

Setlist:

 1. No Mercy
 2. Paranoia
 3. Riot
 4. I Fail
 5. Radioactive (Imagine Dragons)
 6. Aerials (System Of A Down)
 7. Slave New World
 8. Ζειμπέικο της Ευδοκίας metal cover
 9. Through the fire

 

STONUS

Την σκυτάλη ανέλαβαν οι Stonus. Ο κόσμος, αυτή την  ώρα μετά βίας ξεπερνούσε τους 60 και τα τεχνικά προβλήματα, δεν έλειπαν ούτε από αυτή την εμφάνιση. Ο ήχος κάπως βελτιώθηκε όμως, αφού γύρω στο τρίτο κομμάτι, άλλαξαν τον δίσκο στα drums.  Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από τα παιδιά, με πιο πολύ συνοχή όσον αφορά την επιλογή των κομματιών τους, αφού φαίνονται (και είναι) σαφώς πιο «ώριμοι» από την τελευταία φορά που τους είδα (πριν 2 χρόνια περίπου). Το μόνο που με «ενόχλησε» ή έστω κάτι που θα ήταν πιο καλό να γίνει, θα ήταν να εμφανιστούν πρώτοι οι Stonus και μετά οι Kolluzion, λόγω του ότι οι Kolluzion είναι πιο «κοντά» στους Hardraw, όσον αφορά το είδος της μουσικής που παίζουν. Παρ’όλα αυτά, απολαύσαμε μια πολύ καλή εμφάνιση, με δικά τους τραγούδια, αλλά και covers.

Setlist:

 1. Green Machine
 2. Improvisation
 3. Hel
 4. Coming In
 5. Save me
 6. Seven Nation Army
 7. Vultures
 8. Black Rainbow

 

HARDRAW

Και έφτασε η ώρα των headliners. Η ώρα ήταν λίγο μετά τη 1 και ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει.  Αυτοί που έμειναν, όμως, μαζεύτηκαν μπροστά για να υποστηρίξουν το συγκρότημα. Ο ήχος ήταν πολύ πιο καλός, σε σχέση με τα προηγούμενα δύο συγκροτήματα, αν και στο τρίτο κομμάτι, η μια κιθάρα είχε πρόβλημα, το οποίο προσπαθούσαν να διορθώσουν. Σε αυτό το διάστημα, απολαύσαμε ένα μικρό drum σόλο από τον Ευαγγελο. Επίσης, τη θέση του Κωνσταντίνου, στο μπάσο, την ανέλαβε ο Αδάμος (ex – RUST), ο οποίος φάνηκε άξιος αντικαταστάτης. Εκτός από παλιά, αγαπημένα τους κομμάτια, όπως το “Strike ‘em Down”, ακούσαμε και ένα νέο κομμάτι, το “The Abyss Of Mankind”. Πολύ δυνατό κομμάτι, το οποίο έθεσε ψηλά τον πήχη ως προς το τι περιμένουμε να ακούσουμε στο μέλλον από τους Hardraw. Ο κόσμος σιγά σιγά ήταν όλο και πιο λίγος, αλλά αυτοί που έμειναν, έδειξαν την αγάπη τους και την αφοσίωση τους στους Hardraw. Ακόμα μια υπέροχη εμφάνιση από το συγκρότημα, όπως αυτές που μας έχουν συνηθίσει!

Setlist:

 1. Samson’s Revenge
 2. Crowded Silence
 3. Strike ‘em Down
 4. Revenge
 5. Night of the Wolf
 6. The Path
 7. The one with the wolves
 8. The abyss of mankind
 9. Life in still water (cover)
 10. Crimson Lake
 11. Heavy Metal Union
 12. Lucifer’s Hammer (cover)
 13. Axe Attack/Nights Dark Figures