Οι Blynd μας προσκάλεσαν τη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στην ζωντανή τους εμφάνιση στο DownTown Live, στη Λευκωσία σε μια βραδιά στην οποία γιόρταζαν τα 15 τους χρόνια και στην οποία υπήρχαν αρκετοί guests, support band οι Oneirism και επιπλέον βιντεογράφηση του νέου τους videoclip.

Η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν άμεση και ο χώρος γέμισε με κόσμο από σχετικά νωρίς. Οι Oneirism βγήκαν στη σκηνή για να ξεκινήσει η βραδιά.

ONEIRISM

Φωτογραφία του Philippos Symphoniaire Peleties.Η μπάντα από τη Λευκωσία με το alternative experimental rock/metal τους ξεκίνησαν με το ίσως πιο γνωστό τους (σε εμένα) κομμάτι “Bermunda Chants“. Συνέχισαν με κομμάτια από το “Like Wildfire” μέχρι που μας παρουσίασαν τη διασκευή τους στους Nine Inch NailsCloser“. Την μεγάλη έκπληξη όμως μας την κρατούσαν στο τέλος με τη διασκευή στο “The Coffin Ships” των Primordial!

Setlist:

  1. Bermuda Chants
  2. Like Wildfire
  3. I am becoming
  4. Anxiety
  5. Close (Nine Inch Nails)
  6. Render Real
  7. Comfortable and Static
  8. The Coffin Ships (Primordial)

BLYND

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Blynd ιδιαίτερα κεφάτοι. Σε αυτό βοήθησε και το κοινό που από τις πρώτες νότες του “Liber Sum” με το οποίο άνοιξαν τη συναυλία, ξεκίνησε ανελέητο headbanging, ενώ στο “Barbarians” ξεκίνησε και το πρώτο mosh-pit. Οι guests που είχαν ανακοινωθεί σιγά-σιγά έκαναν την εμφάνισή τους με πρώτο τον Roy των Sonik Death Monkey να αναλαμβάνει το μπάσο για να παίξουν το “Silvera” των Gojira και να σπέρνουν τον πανικό. Δεν θυμάμαι να είδα ξανά τον Αντρέα χωρίς το μπάσο επί σκηνής, μόνο με το μικρόφωνο, οπότε εκείνη τη στιγμή νομίζω πρέπει να την καταγράψουμε στην ιστορία ( 😛 ). Σειρά πήρε ο Λούης Συριμής των Infected Syren για να πάρει την “θέση” του… Σάκη Τόλη (Rotting Christ) στο “As Punishment Unfolds“. Επόμενος καλεσμένος, ο Γιώργος Ηρακλέους των Oneirism στη κομματάρα των Rotting ChristΑθάνατοι Εστέ“! Νομίζω όμως πως χωρίς αμφιβολία η καλύτερη guest συμμετοχή (ας με συγχωρέσουν οι υπόλοιποι) ήταν αυτή του Νικόλα Λεπτού για τη διασκευή του “Hallowed be thy Name” των Iron Maiden (με “ελαφρά” περάσματα και από τη διασκευή των Machine Head). Ο Νικόλας μας απέδειξε για άλλη μια φορά, ζωντανά, γιατί θεωρείται η καλύτερη φωνή στη Κύπρο (και όχι μόνο, κατά την προσωπική μου άποψη), κάνοντας μας να ανατριχιάσουμε από την εκπληκτική ερμηνεία που δεν είχε σε τίποτα (και δεν υπερβάλω) να ζηλέψει από την πρωτότυπη εκτέλεση!

Συνέχεια με Khatch από Vomitile για τη διασκευή του “Bloodline” των Slayer, με τα γνωστά brutal φωνητικά του. Τελευταίος (στη σειρά) καλεσμένος, ο Πέτρος των Dark Poetry με το κομμάτι “Roots” των Sepultura που ξεσήκωσε εκ νέου το DownTown. Οι Blynd έκλεισαν με δύο δικά τους κομμάτια, το “Rage and Mindgames” και το πρώτο κομμάτι που γράφτηκε από το συγκρότημα, πριν από 15 ολόκληρα χρόνια, το “Circle of Life” στο οποίο προσκάλεσαν όποιον ήθελε να ανέβει μαζί τους στη σκηνή. Φυσικά αυτή γέμισε και έκλεισε μια υπέροχη βραδιά με την εικόνα των Blynd να περιτριγυρίζονται από πρόσωπα που αγαπούν τη μπάντα.

Setlist

1.Intro/Liber Sum
2. Barbarians
3. The enemy
4. Phobos
5. Silvera (guest Roy – Sonik Death Monkey)
6. Uprising
7. As Punishment Unfolds (guest Louis – Infected Syren)
8. Never for the Fallen
9. Athanatoi Este (guest George – Oneirism)
10. Hallowed be thy Name (guest Nikolas – Arrayan Path, Warlord)
11. Bloodline
12. Roots (guest Petros – Dark Poetry)
13. Rage and Mindgames
14. Circle of Life