Όχι και τόσο γνωστές οι περισσότερες κυκλοφορίες της περασμένης εβδομάδας, όμως όλο και κάτι μπορεί να ανακαλύψετε που μπορεί να σας αρέσει. Κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η εβδομάδα του hard rock, καθώς πολλές από αυτές ανήκουν στο συγκεκριμένο ιδίωμα. Πάμε να τις δούμε:

Denner / Shermann – “Masters Of Evil”

Denner / Shermann - Masters of EvilΟι πρώην κιθαρίστες των Mercyful Fate (μισώ την έννοια αυθεντικοί ή original, γι αυτό δεν τον χρησιμοποιώ) έκαναν ένα δικό τους project με τον Sean Peck στη φωνή (Cage), ενώ έφεραν και τον drummer Snowy Shaw, επίσης πρώην Mercyful Fate, αλλά και King Diamond, Dream Evil, Dimmu Borgir, Memento Mori, Therion (στα lives τους), Sabaton (επίσης στα lives τους) και πολλά άλλα. Μετά το πρώτο δείγμα γραφής πέρσι, το ΕΡ “Satan’s Tomb”, φέτος κυκλοφορούν τη πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά μέσω της Metal Blade.

 

 

Steve Vai – “Modern Primitive”

Steve Vai - Modern PrimitiveΟ θεός της κιθάρας, ο Steve Vai, επιστρέφει με την ένατη προσωπική του δουλειά, τέσσερα χρόνια μετά το “The Story of Light”. Ο γνωστός και αγαπημένος βιρτουόζος κιθαρίστας έχει δώσει περισσότερη βάση στο progressive από κάθε άλλη φορά, όμως αυτό δεν μας χαλάει καθόλου!

 

 

 

 

Elm Street – “Knock ‘Em Out… With a Metal Fist”

Elm Street - Knock 'Em Out... with a Metal FistΕίναι τρελοί οι Αυστραλοί! Γουάτ ε χελ; Δεν είχα ιδέα για τους Elm Street, ούτε καν ακουστά. Η κυκλοφορία του “Knock ‘Em Out… With a Metal Fist” με εξέπληξε από πολλές πλευρές. Αρχικά με το απίστευτα cult lyric videoclip του κομματιού “Kiss the Canvas”. Για να μην το ψάχνετε, σας το παραθέτω και θα καταλάβετε τι εννοώ! Αυτό είναι το δεύτερο άλμπουμ των Elm Street και έρχεται 5 χρόνια μετά το ντεμπούτο και ένα χρόνο μετά το ΕΡ τους “Heart Racer”.

 

 

 

In Extremo – “Quid Pro Quo”

In Extremo - Quid pro QuoΠιστοί στο ραντεβού τους, με άλμπουμ κάθε 2-3 χρόνια, οι αγαπημένοι In Extremo συνεχίζουν να προσφέρουν στο κοινό τους αυτό που περιμένουν: Folk Metal! Οι Γερμανοί έφτασαν τις 10 ολοκληρωμένες κυκλοφορίες με αυτήν, ενώ έχουν και πολλές (πάρα πολλές) άλλου είδους κυκλοφορίες όπως EPs, Lives, Compilations και singles.

 

 

 

 

Foghat – “Under The Influence”

Foghat - Under The InfluenceΣας υποσχέθηκα αρκετές κυκλοφορίες Hard Rock στην εισαγωγή. Η αρχή γίνεται με τους Foghat. Όσοι τους γνωρίζουν έχουν ενθουσιαστεί ήδη. Για τους υπόλοιπους, οι Foghat υπάρχουν από το 1971, είναι Άγγλοι (Λονδίνο) και έχουν κυκλοφορήσει καμία 20αριά δίσκους! Απίστευτο Rock/Blues με βάσεις στα ’70s όμως ακούγεται φρέσκο παράλληλα, κυρίως λόγο της καλής παραγωγής.

 

 

 

Long Beach Motor Devils – “Long Beach Motor Devils”

Long Beach Motor Devils cover artΑπό το Long Beach των ΗΠΑ μας έρχονται οι Long Beach Motor Devils με το ομόνυμο άλμπουμ τους. Τι στυλ παίζουν αυτοί; Οι ίδιοι λένε Quality Blue Collar, White / Asian Trash, Workin’ Man’s, Lowbrow, Equal Opportunity, Questionable Hygiene, Kinda Farty, Loud, Unabashed Long Beach Rock N’ Roll Lemmy Would Be Proud Of. Ναι…

 

 

 

 

Rob Moratti – “Transcendent”

Rob Moratti - TranscendentΟ Καναδός Hard Rock τραγουδιστής Rob Moratti επιστρέφει με την δεύτερη προσωπική του δουλειά. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο σωστή είναι η παραπάνω έκφραση, καθώς ο Rob ήταν μέλος στο συγκρότημα Moratti που κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ το 1995 και 1997… Έκτοτε ο Rob Moratti συμμετείχε σε μπάντες όπως οι Final Frontier και οι Saga, τραγουδώντας πάντα μελωδικό/προοδευτικό ροκ.

 

 

 

Gun Machine – “Balls To The Wall”

Gun Machine - Balls To The WallΜελωδικό ροκ από την Ισπανία, αγνώστων λοιπών πληροφοριών! Πάντως το “Balls to the Wall” όσο και αν σας θυμίζει Accept, μην περιμένετε κάτι παρόμοιο. Θα αρέσει όμως σε φίλους των KISS ή κάτι ανάλογο. Δεν είναι καθόλου κακό!

 

 

 

 

Highlord – “Hic Sunt Leones”

Highlord - Hic Sunt LeonesΟι Ιταλοί Power metallers συνεχίζουν να κατακλίζουν την αγορά με δίσκους και έφτασαν αισίως στην 8η κυκλοφορία τους. Το νέο άλμπουμ τους βρίσκει με διπλή αλλαγή στη σύνθεσή τους, καθώς οι Marco Malacarne και Davide Cristofoli πήραν τις θέσεις των Francesco Lombardo και Emanuele Salsa σε κιθάρα και πλήκτρα αντίστοιχα.

 

 

 

 

The Browning – “Isolation”

The Browning - IsolationΠερνάμε σε κάτι εντελώς διαφορετικό, που θα αρέσει στους φίλους της ηλεκτρονικής metal μουσικής. Οι The Browning από το Κάνσας των ΗΠΑ, κυκλοφόρησαν την τρίτη δουλειά τους στην οποία παντρεύουν το metalcore (ή deathcore όπως πιο σωστά αναφέρουν στη περιγραφή του συγκροτήματος) με την ηλεκτρονική μουσική.

 

 

 

Doro – Strong and Proud (DVD Live)

Doro - Strong and Proud - 30 Years of Rock and MetalΗ θεά της μουσικής μας, η Doro κυκλοφόρησε ένα live σε μορφή τριπλού DVD από την εμφάνισή της στο Wacken και πολλά ακόμα extra. Σίγουρα αξίζει για τους φίλους της να το αποκτήσουν και να το απολαύσουν.