Δυσκολεύτηκα να γράψω αυτό το review και τον λόγο θα σας τον αποκαλύψω αργότερα. Οι Helminthium είναι μια παλιά σχετικά μπάντα (υπάρχει από το 2009) που κάνει τη πρώτη της προσπάθεια με το EP “The Fall of Paradigms”. Το ΕΡ περιέχει 4 κομμάτια blackened death metal, ενώ το τριμελές συγκρότημα προέρχεται από τη Κύπρο.

Το EP κυκλοφόρησε επίσημα στις 6 Ιουνίου και όλη τη μουσική την έχει γράψει ο Χρίστος Ιωάννου ο οποίος είναι ο κιθαρίστας του συγκροτήματος. Τους στίχους τους έχει γράψει ο τραγουδιστής των Helminthium, ο Αντρέας Μ., γνωστός σε εμάς ως Saprogoat ο οποίος μας έχει δώσει αρκετά υπέροχα κείμενα για το black metal (και όχι μόνο) στο Chromium Sun, και εδώ κολλάει η πρώτη πρόταση που έγραψα σε αυτό το review. Δυσκολεύτηκα γιατί πρέπει να είμαι αντικειμενικός περισσότερο από κάθε άλλη φορά.. Πάμε λοιπόν στο μουσικό κομμάτι.

Τα 4 κομμάτια του “The Fall of Paradigms” είναι βασισμένα στις παλιές (και για κάποιους καλές) μέρες του black/death metal, με επιρροές περισσότερο από την Ελληνική σκηνή, αλλά όχι μόνο. Τα φωνητικά εναλλάσσονται από βαθιά growls σε τσιριχτά black metal. Τα riffs είναι σε γενικότερες γραμμές αργόσυρτα, με αρκετά όμως ξεσπάσματα και είναι από αυτά που σου κολλάνε στο μυαλό μετά από 2-3 ακροάσεις. Κάποια περάσματα θα μπορούσαν να θεωρηθούν και progressive, αν και θα υπάρξουν αρκετοί που θα το αμφισβητήσουν.

Σίγουρα το “The Fall of Paradigms” δεν ήρθε για να αλλάξει το κόσμο, όμως καταφέρνει να αποδείξει πως τα παιδιά είναι ταλαντούχα και μπορούν να γράψουν μουσική που να ικανοποιεί σε πολύ καλό βαθμό τους λάτρεις του black/death metal. Το ΕΡ είναι διαθέσιμο μέσω bandcamp εδώ, όμως η σελίδα αυτή είναι και η μοναδική που υπάρχει στο διαδίκτυο γι αυτούς. Μην ψάξετε να τους βρείτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί οι ίδιοι τα αποφεύγουν σαν τον διάολο το λιβάνι.

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα νέα δουλειά των παιδιών, γιατί πραγματικά αυτό το ΕΡ σε κάνει να θέλεις να ακούσεις περισσότερα πράγματα!

HELMINTHIUM – The Fall of Paradigms
8 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Φωνητικά, riffs, old school αισθητική
Cons
Παραγωγή, πρωτοτυπία
Summary
Σίγουρα το “The Fall of Paradigms” δεν ήρθε για να αλλάξει το κόσμο, όμως καταφέρνει να αποδείξει πως τα παιδιά είναι ταλαντούχα και μπορούν να γράψουν μουσική που να ικανοποιεί σε πολύ καλό βαθμό τους λάτρεις του black/death metal.
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tracklist:
1. Nullify
2. We, the Fearless
3. Genosuicide
4. Helminthium