Κάτι γίνεται τον τελευταίο καιρό εκεί στις Σέρρες, δεν εξηγείται αλλιώς η συνεχόμενη ροή καλών δίσκων από διάφορα συγκροτήματα που ξεφυτρώνουν στην πόλη της Μακεδονίας!

Αυτή τη φορά έρχονται οι Kemerov, μια τετραμελής μπάντα που παίζει Death n’ Roll επηρεασμένο από συγκροτήματα όπως οι Entombed, οι Cathedral και οι Turbonegro. To “FMKD” είναι η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά και από ότι φαίνεται, θα μας απασχολήσουν αρκετές φορές στο άμεσο μέλλον.

Ξεκινώντας το review του άλμπουμ, θα πρέπει να αναφέρω πως το συγκεκριμένο είδος (Death n’ Roll) παρά το γεγονός πως αρέσει σε αρκετό κόσμο, καθότι αναμιγνύει διαφορετικά μεταξύ τους είδη κάτω από την ομπρέλα του, εντούτοις μπορεί να αποδειχθεί και «παγίδα» για συγκροτήματα που δεν χειριστούν καλά τις επιρροές τους. Οι Kemerov όμως (ευτυχώς) δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα. Αντιθέτως…

Οι Kemerov πέρα από τις έξυπνες ιδέες τους, περνούν στη μουσική τους τη διασκέδαση που μπορεί να βγάλει το Death n’ Roll τους, το οποίο θα σας προκαλέσει να κάνετε headbanging τόσο στις γρήγορες στιγμές τους, όσο και στις πιο αργές, όμως παράλληλα θα τολμήσουν να  «παντρέψουν» μέχρι και fuzzy στιγμές (βλέπε μπάσο στο “Plague of Nations”).

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στα samples από ταινίες που χρησιμοποιούνται ως εισαγωγές ή ακόμα και στο μέσο κάποιων κομματιών, φέρνοντας στο νου Necrophagia.

Το μόνο αρνητικό που μπορεί να βρει κάποιος στο άλμπουμ, είναι ίσως η παραγωγή, όμως αυτό είναι σίγουρα και θέμα γούστου. Εγώ για παράδειγμα θα την προτιμούσα πιο βρώμικη ώστε να φτάσει πχ στα επίπεδα των (Θεών) Dismember του (Θεϊκού) “Massive Killing Capacity”!

KEMEROV – FMKD
7.2 Reviewer
Pros
Catchy Death n' Roll
Cons
Production
Summary
Οι Kemerov χειρίζονται σωστά τις επιρροές τους και κυκλοφόρησαν έναν πολύ διασκεδαστικό Death n' Roll δίσκο!
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover

Τracklist:
1. New Order
2. TV-bred
3. Docile Sheep
4. Slay Your Son
5. Species
6. Plague of Nations
7. The Better Man
8. Murdered in the Steppe
9. Gargoyle Keep
10. Sane
11. FMKD

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Greek