Μου είναι αδύνατο να πιστέψω πως υπάρχει κάποιος φίλος που μπήκε να διαβάσει αυτή τη κριτική χωρίς να γνωρίζει ποιοι είναι οι Wolfheart και κυρίως, ποιος είναι ο Tuomas Saukkonen. Έτσι, χωρίς να χρειαστεί να κάνω ιδιαίτερες συστάσεις, να περάσουμε στο 3ο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Φινλανδών το οποίο ακολουθά το προ διετίας “Shadow World”.

Στο “Tyhjyys” το οποίο μεταφράζεται ως κενότητα (emptiness για τους αγγλομαθείς), ο Saukkonen δείχνει πως κατασταλάζει στη μουσική που θα ακολουθήσει το σχετικά νέο του project. Μελωδικό doom/death στα πρότυπα των Insomnium, με πολλά επικά και φολκλορικά στοιχεία είναι τα στοιχεία που “ντύνουν” το νέο πόνημα των Φινλανδών.

Οι ρυθμοί που ακολουθεί το άλμπουμ είναι κυρίως mid tempo, με τις κιθάρες να βγάζουν πολύ όμορφες μελωδίες που συνδυάζονται άψογα με τα εξαιρετικά φωνητικά του Saukkonen. Όταν δε, οι κιθάρες αποφασίσουν να σιγήσουν, έρχονται τα επικά/φολκλορικά στοιχεία που αναφέραμε και πιο πάνω, για να πλαισιώσουν τις συνθέσεις.

Το “Tyhjyys” δίνει την εντύπωση πως ξεκινά από εκεί που σταμάτησε το “Shadow World” και εν μέρη αυτή η θεωρεία μπορεί να αποδειχτεί πραγματική. Όμως η μουσική των Wolfheart εξελίσσεται με το πέρασμα των κομματιών μέχρι να κατασταλάξει εκεί που θέλει ο Saukkonen.

Σε ένα άλμπουμ που δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανένα κομμάτι, απλά σημαίνει πως είναι τέλειο. Φυσικά δεν διαθέτει περγαμηνές αυθεντικότητας, όμως οι φίλοι του ήχου θα κάνουν πάρτι και θα ακούν αυτό το άλμπουμ σε μέρες (ή καλύτερα νύχτες) κρύες, παρέα με το αγαπημένο τους ποτό, αφήνοντας το μυαλό να ταξιδέψει σε χώρες άγνωστες.

WOLFHEART – Tyhjyys
8.5 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Μελωδικό doom/death στα πρότυπα των Insomnium, με πολλά επικά και φολκλορικά στοιχεία.
Cons
Δεν διαθέτει περγαμηνές αυθεντικότητας.
Summary
H μουσική των Wolfheart εξελίσσεται με το πέρασμα των κομματιών μέχρι να κατασταλάξει εκεί που θέλει ο Saukkonen.
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tracklist:
1. Shores of the Lake Simpele
2. Boneyard
3. World on Fire
4. The Flood
5. The Rift
6. Call of the Winter
7. Dead White
8. Tyhjyys