Τους War Device τους παρακολουθώ από τα πρώτα τους βήματα, από το ΕΡ “The Anger” του 2013. Πρόκειται για ένα thrash metal συγκρότημα από τις Σέρρες που μας είχε προκαλέσει ενθουσιασμό με το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Whispers of Soul”. Σήμερα έρχονται με την δεύτερη τους προσπάθεια, το “Infinite Chaos” που κυκλοφορεί μέσω της Soman Records.

Οι War Device παίζουν old-school thrash metal, υπάρχει όμως μια διαφορά που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τη «μάζα» των συγκροτημάτων που έχουν ξεπεταχτεί τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως. Αντί απλά να αναλώνονται στην απλή αντιγραφή των επιρροών τους, προσπαθούν (και καταφέρνουν σε μεγάλο βαθμό) να περάσουν τις επιρροές τους μέσα από το δικό τους «φίλτρο» και να παρουσιάσουν ένα άλμπουμ με ψυχή και πολύ τσαμπουκά!

Έτσι το “Infinite Chaos” φέρνει 10 κομμάτια, συνολικής διάρκειας 34 λεπτών περίπου, με το τελευταίο (“Another Reality”) να είναι instrumental. Από τα πιο θετικά στοιχεία που θα συναντήσετε σε αυτό, σε σχέση με το ντεμπούτο τους, είναι πως τεχνικά τα παιδιά έχουν βελτιωθεί πολύ. Παρά την ταχύτητα των κιθάρων που φτύνουν riffs ασταμάτητα, θα διακρίνεται και αρκετή μελωδικότητα. Ο Μάνος (Τριανταφύλλου) και ο Σωτήρης κάνουν απίστευτη δουλειά τόσο στα riffs όσο και στα solos, ακριβώς όπως πρέπει για ένα thrash metal άλμπουμ.

Στο συγκρότημα υπάρχουν αλλαγές στο line up σε σχέση με το ντεμπούτο άλμπουμ, καθώς στο μπάσο έχει έρθει ο Γιάννης και έχει δέσει άψογα σε αυτά τα σχεδόν 2 χρόνια που είναι στη μπάντα με τον ντράμερ Μάνο (Μουταφτσή) δημιουργώντας έναν συμπαγή ήχο. Η δεύτερη αλλαγή είναι η προσθήκη του τραγουδιστή Mario Dogwar ο οποίος διαθέτει μια τραχιά φωνή και εξαιρετική προφορά, προσθέτοντας ακόμα περισσότερους πόντους στο άλμπουμ.

Αγαπημένα κομμάτια, πέρα από το “Within the Violence” που έχει γίνει και videoclip, το εναρκτήριο “Life in Order”, το “Seek No Justice” και το “Chains of Madness”.

Πραγματικά οι War Device σε κάθε τους κυκλοφορία δημιουργούν όλο και περισσότερη έκπληξη με την προσπάθειά τους. Ακούστε το και δεν θα χάσετε!

WAR DEVICE – Infinite Chaos
8.5 / 10 Reviewer
Pros
Old-school thrash, voice, riffs, rhythm section
Cons
Production
Summary
Oι War Device σε κάθε τους κυκλοφορία δημιουργούν όλο και περισσότερη έκπληξη με την προσπάθειά τους. Ακούστε το και δεν θα χάσετε!
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover

Tracklist
1. Life in Order
2. Taken by Fear
3. Void of Perception
4. Seek No Justice
5. Within the Violence
6. Chains of Madness
7. Feel the Power
8. Silent Pain
9. Divine Hell
10. Another Reality