Οι Vomitile, από την Κύπρο, υπάρχουν από το 2007 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει μόνο ένα EP με τίτλο “Rotting Life” το 2010. Φέτος είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο album τους, το οποίο τελικά θα διανέμει η Μεξικάνικη εταιρεία Ablaze Productions τον Δεκέμβριο και θα φέρει τον τίτλο “Igniting Chaos“.

Οι Vomitile παίζουν ένα καθαρό και πορωτικό Death Metal που σίγουρα κοιτάζει προς τα παλιά old school συγκροτήματα. Στα εννέα κομμάτια που θα περιέχει το album τους, το ένα αποτελεί την εισαγωγή του, το οποίο είναι σαν ένα δαιμονικό εμβατήριο προς την κόλαση που θα ακολουθήσει!

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο σε κάθε ακρόαση του album, ήταν ότι κάθε φορά άλλαζα γνώμη για τα αγαπημένα μου κομμάτια, ένα γεγονός που με έκανε να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι το album δεν έχει κανένα αδύναμο κομμάτι! Υπέροχα riffs συνοδεύουν τα αρρωστημένα solos (κάποια από αυτά μου θύμιζαν αρκετά Morbid Angel!), ενώ τα τύμπανα και το μπάσο κρατάνε τον ρυθμό. Τα φωνητικά νομίζω ότι θα είναι λίγο love/hate, δηλαδή ή θα σου αρέσουν ή όχι, αλλά γενικά είναι στο ύφος που χρειάζεται το album.

Το album ηχογραφήθηκε στα Nuevo Studios, ενώ το master στα Hertz Studios της Πολωνίας.

Οι Vomitile είναι έτοιμοι με το πρώτο τους album να εξαπολύσουν την δική τους επίθεση. Το χάος που προκαλεί η μουσική τους με το Death Metal τους, θα αναφλέξει την αγάπη μας για το είδος, όπως ανακοινώνει και ο τίτλος του άλμπουμ. Το μόνο που απομένει, είναι να το αποκτήσετε!

Βαθμολογία: 90/100

Tracklist:

1. Rise of the Wicked (Intro)

2. Oblitarating Scourge

3. Bastardocracy

4. Repulsive Postured Gangrene (R.P.G.)

5. Stagnant Purity

6. Unleashing the Massacre

7. Decapitation of the Gods

8. Warcult

9. Cesspool of Blood and Hate