Οι SepticFlesh έχουν κατασταλάξει σε ένα σταθερό μουσικό ύφος και προσέγγιση από το καταπληκτικό “The Great Mass” και ύστερα. Μέσα στα πλαίσια αυτής της φόρμας βρίσκεται και η νέα τους κυκλοφορία “The Codex Omega“.

Όπως και στα προηγούμενα άλμπουμ, έτσι και σε αυτό οι SepticFlesh λειτουργούν υποδειγματικά, με κάθε μέλος να συμβάλλει στο δημιουργικό κομμάτι. Με τον τρόπο αυτό παράγεται ένα ογκώδες σύνολο, ένα μοναδικό αποτέλεσμα, που – όπως και στα προηγούμενα άλμπουμ – όταν το ακούς καταλαβαίνεις αμέσως πως είναι δική τους δουλειά.

Αισθητική και ηχητική σε απόλυτη αρμονία, τα metal όργανα με το συμφωνικό μέρος παντρεμένα άψογα και η φωνές Σπύρου και Σωτήρη να σε απογειώνουν, είναι τα στοιχεία που έχουν κάνει τους SepticFlesh αυτό που είναι σήμερα και υπάρχουν άπλετα και στο “Codex Omega“.

Το  “Codex Omega” είναι κατά κάποιο τρόπο χωρισμένο σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος έχουμε μια πιο ακραία προσέγγιση, στην οποία έχουν προστεθεί ανατολίτικα στοιχεία όπως το “Portrait of a Headless Man“. Το δεύτερο μέρος έχει περισσότερη μελωδία και πιο αρμονικά περάσματα. Συνθετικά η μουσική των SepticFlesh κινείται στο ύφος των τριών τελευταίων άλμπουμ, με το “Titan” να είναι πιο κοντά σε αυτό.

Κλείνοντας, μπορούμε άνετα να πούμε πως οι SepticFlesh δημιούργησαν ακόμα ένα αριστούργημα με έντονα επικά, σκοτεινά και ατμοσφαιρικά στοιχεία που θα αγκαλιαστεί από όλους τους φίλους του ατμοσφαιρικού ακραίου ήχου.

SEPTICFLESH – Codex Omega
8 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Αισθητική και ηχητική σε απόλυτη αρμονία, τα metal όργανα με το συμφωνικό μέρος παντρεμένα άψογα και η φωνές Σπύρου και Σωτήρη να σε απογειώνουν.
Summary
Οι SepticFlesh δημιούργησαν ακόμα ένα αριστούργημα με έντονα επικά, σκοτεινά και ατμοσφαιρικά στοιχεία που θα αγκαλιαστεί από όλους τους φίλους του ατμοσφαιρικού ακραίου ήχου.
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tracklist:
1. Dante’s Inferno
2. 3rd Testament (Codex Omega)
3. Portrait of a Headless Man
4. Martyr
5. Enemy of Truth
6. Dark Art
7. Our Church, Below the Sea
8. Faceless Queen
9. The Gospels of Fear
10. Trinity