Η 4η ολοκληρωμένη δουλειά των Reflection με τίτλο “Bleed Babylon Bleed” έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό και πραγματικά πρόκειται για μια από τις καλύτερες δουλειές του συγκροτήματος, που βρίσκεται εδώ και περίπου 25 χρόνια στη σκηνή! Από τη πρώτη ακρόαση καταλαβαίνει κανείς πως οι Reflection έχουν προσθέσει στην μουσική τους ένα πιο μοντέρνο ήχο, ενώ η προσθήκη του Γιώργου Θωμαΐδη στη φωνή, έχει δώσει την ευκαιρία στο συγκρότημα να «εξερευνήσει» νέες πτυχές του power metal.

Θεματολογικά, η επικότητα του άλμπουμ βαδίζει σε πολλά μονοπάτια, από φανταστικούς τόπους (όπως στο Melnibone του “Stormbridge”) μέχρι τον μαρτυρικό Πόντο στον οποίο είναι αφιερωμένα ο τίτλος, το εξώφυλλο και τα δύο τελευταία κομμάτια του δίσκου (“Ruler of My Own Land” και “Bleed Babylon Bleed”).

Στα μουσικά, όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, το διάρκειας 40 λεπτών “Bleed Babylon Bleed” από την εισαγωγή του κι όλας, θα σας φέρει στο μυαλό λίγο από Sabaton. Κοφτά ριφς, όμορφες ενορχηστρώσεις, χρήση λύρας, τον Στάθη Παυλάντη να κάνει τρομερή δουλειά στο κιθαριστικό κομμάτι, τους Γιώργο Παυλάντη και Γιάννη Λιτινάκη να σε κολλάνε στον τοίχο με το rhythm section τους και τον Ηρακλή Λουκάκη στα πλήκτρα να συμπληρώνει την μαγεία της μουσικής των Reflection, στην πιο ώριμη κυκλοφορία τους μέχρι σήμερα!

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο, έχουμε να κάνουμε με μια δισκάρα που πρέπει να ακούσουν όλοι, φίλοι του power και μη! Ένα έπος βγαλμένο από τη ψυχή του συγκροτήματος!

REFLECTION – Bleed Babylon Bleed
8.9 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Η πιο ώριμη κυκλοφορία τους μέχρι σήμερα
Cons
Σημεία θυμίζουν Sabaton
Summary
Έχουμε να κάνουμε με μια δισκάρα που πρέπει να ακούσουν όλοι, φίλοι του power και μη! Ένα έπος βγαλμένο από τη ψυχή του συγκροτήματος!
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tracklist:
1. Marching to Glory
2. Glorious Victory
3. The Iron Tower
4. Fallen Shadow
5. Takla Makan
6. Time Traveller
7. Stormbringer
8. Ruler of My Own Land
9. Bleed Babylon Bleed