Οι Paradise Lost έχουν επιστρέψει για τα καλά και συνεχίζουν να δίνουν κυκλοφορίες αντάξιες του παρελθόντος τους. Αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν τόσο το νέο συγκρότημα του Gregor Mackintosh, οι Vallenfyre που “θύμησε” στον κιθαρίστα των Βρετανών την old school μουσική που άκουγε στα νιάτα του και μέσω αυτής δημιούργησε τα αριστουργήματα της πρώτης εποχής, αλλά και η συμμετοχή-έκπληξη του Nick Holmes στους Bloodbath, όπου χρησιμοποίησε εκ νέου (ύστερα από πολλά χρόνια) τα growls του.

Έτσι, μετά από μια σειρά κυκλοφοριών που ξεκινάνε από το “Paradise Lost” του 2005 (τίτλος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το restart της μπάντας), φτάσαμε στο φετινό “Medusa“. Ένα άλμπουμ που “κουβάλησε” (χωρίς να μπορώ να καταλάβω τον λόγο) την σύγκριση με το “Shades of God“…

Το “Medusa” ανοίγει με το “Fearless Sky” και από τις πρώτες κι όλας νότες φαίνεται πως έχουμε μπροστά μας τον πιο βαρύ, θυμωμένο, αλλά συνάμα μελωδικό δίσκο της τελευταίας δεκαετίας του συγκροτήματος. Ένα πολύ καλό δείγμα πως το συγκρότημα είναι στην καλύτερή του φόρμα. Η συνεργασία του Mackintosh με τον νέο drummer, Waltteri Väyrynen (με τον οποίο συνεργάζεται και στους Vallenfyre) δημιουργούν έναν μουσικό ογκόλιθο, που συμπληρώνεται με τα leads του Greg. Την ίδια στιγμή έχουμε τα εξαιρετικά φωνητικά του Nick Holmes τα οποία θα τολμήσουμε να αναφέρουμε πως έχουν βελτιωθεί από όλες τις απόψεις!

Η παραπάνω σύγκριση που προανέφερα, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, δίνει λάθος εντυπώσεις πριν την ακρόαση του άλμπουμ. Το “Medusa” περιέχει ορισμένες από τις πιο μελαγχολικές και τις πιο μελωδικές και ατμοσφαιρικές στιγμές του συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια, αλλά παράλληλα και αρκετές από τις πιο brutal και heavy συνθέσεις των σύγχρονων δίσκων τους. Αν το αφήσετε να σας κερδίσει, θα το κάνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Κλείνοντας, απλά θα αναφέρω πως οι Βρετανοί συνεχίζουν να έχουν ανοδική πορεία μετά το άλμπουμ του 2005, βελτιώνοντας τον ήχο τους και δίνοντας στους οπαδούς τους ότι καλύτερο μπορούν.

PARADISE LOST – Medusa
8.7 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Το “Medusa” περιέχει ορισμένες από τις πιο μελαγχολικές και τις πιο μελωδικές και ατμοσφαιρικές στιγμές του συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια, αλλά παράλληλα και αρκετές από τις πιο brutal και heavy συνθέσεις των σύγχρονων δίσκων τους.
Cons
Ατυχής σύγκριση με το "Shades of God".
Summary
Oι Βρετανοί συνεχίζουν να έχουν ανοδική πορεία μετά το άλμπουμ του 2005, βελτιώνοντας τον ήχο τους και δίνοντας στους οπαδούς τους ότι καλύτερο μπορούν.
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tracklist:
1. Fearless Sky
2. Gods of Ancient
3. From the Gallows
4. The Longest Winter
5. Medusa
6. No Passage for the Dead
7. Blood & Chaos
8. Until the Grave