Μετά το “Das Seelenbrechen” στο οποίο ο Νορβηγός μουσικός Ihsahn ώθησε ακόμα περισσότερο τις προοδευτικές του ανησυχίες, ήρθε φέτος με την έκτη του δουλειά, το “Arktis.”.

Το νέο άλμπουμ του αγαπημένου Ihsahn φέρνει 10 κομμάτια, τα οποία είναι πιο άμεσα και πιο απλά από την προηγούμενη δουλειά του. Αυτό όμως που θα παρατηρήσει κανείς από τα πρώτα κι όλας ακούσματα, είναι πως το κάθε ένα είναι εντελώς διαφορετικό στυλ από τα υπόλοιπα, σαν να έχει συνθέσει ένα παζλ με διαφορετικά κομμάτια.

Για παράδειγμα, ο δίσκος ξεκινάει με το “Disassembled” το οποίο έχει τις γνωστές prog επιρροές, συνεχίζει με το “Mass Darkness” με την μελωδική του μορφή και τα harsh φωνητικά, περνά στο “My Heart is of the North” με τα πλούσια πλήκτρα του για να πάει στο industrial-ικό “South Winds”…

Βλέπετε λοιπόν από τα πρώτα 4 κομμάτια, τι εναλλαγές γίνονται στο μουσικό ύφος του καλλιτέχνη, ενώ σημαντική αναφορά πρέπει να γίνει και στο “Until I Too Dissolve” με το εισαγωγικό ριφ που αν το βάλεις σε κάποιο metal bar, θα ξεσηκώσει όλους τους κλασσικούς metallers/hard rockers!

Για παραγωγή, μίξη κλπ δεν χρειάζεται να γίνει καμία αναφορά, καθώς είναι γνωστή η τελειομανία του Ihsahn, έτσι καταλαβαίνετε πως δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη και έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα.

Σε γενικές γραμμές, το άλμπουμ είναι εξαιρετικό με μεγάλη ποικιλία στα κομμάτια, πιο άμεσο από τον προκάτοχό του, όμως ίσως αυτό που να του λείπει είναι… η ταυτότητα!

IHSAHN – Arktis.
8.7 / 10 Reviewer
Pros
Ποικιλία, αμεσότητα
Cons
Ταυτότητα
Summary
Εξαιρετικό με μεγάλη ποικιλία, πιο άμεσο από τον προκάτοχό του, όμως του λείπει η ταυτότητα!
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover

Tracklist:
1. Disassembled
2. Mass Darkness
3. My Heart Is of the North
4. South Winds
5. In the Vaults
6. Until I Too Dissolve
7. Pressure
8. Frail
9. Crooked Red Line
10. Celestial Violence