Οι Βέλγοι power metalers, FireForce δημιουργήθηκαν πίσω στο 2008 από τον κιθαρίστα Erwin Suetens και τον τραγουδιστή Filip Lemmens μετά από την διάλυση του συγκροτήματος που συμμετείχαν, τους Double Diamond. Το 2009 κυκλοφόρησαν ένα EP με τίτλο “Moonlight Lady”, τα 4 τραγούδια του EP μετά κυκλοφόρησαν και στο ντεμπούτο δίσκο τους που κυκλοφόρησε το 2011 με τον τίτλο “March On” και έτυχε μεγάλης αναγνώρισης στην Ευρώπη και την Αμερική, στα πλαίσια της προώθησης του επισκέφθηκαν και το νησί μας.

Τη τωρινή σύνθεση της μπάντας μαζί με τους 2 που προανέφερα συμπληρώνουν στο μπάσο ο Geert Van Dyck, στα τύμπανα ο Christophe De Combe και η νεότερη προσθήκη, Yves Vermeersch ο οποίος κράτα το 2ο 6χορδο της μπάντας. Σήμερα περίπου 3 χρόνια μετά την 1ο τους δίσκο, κυκλοφορούν την 2η ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλειά, “Deathbringer”. Ο νέος δίσκος αποτελείται απο 13 κομμάτια και έχει συνολική διάρκεια λίγο κάτω από 55 λεπτά απολαυστικού power metal.

Η μουσική των FireForce είναι καθαρό power metal με μερικά speed στοιχεια . Κάπου κάπου όμως ξεπετάγεται και κάποιο μελωδικό μέρος στον δίσκο το οποίο προάγει την ατμοσφαίρα του δίσκου σε ψηλά επίπεδα. Η απόδοση όλων είναι φανερά πάρα πολύ καλή. Μπορώ να διακρίνω το καταιγιστικό παίξιμο στα τύμπανα από τον Christophe και τα riffs του Erwin να μου κοπανούν το κεφάλι στον τοίχο και τα φωνητικά του Flype να μου τρυπούν το κρανίο και να λιώνουν τον εγκέφαλο μου σαν φλεγόμενο βέλος. Όλα αυτά συμπληρώνει το πολύ καλό παίξιμο των άλλων 2 μελών της μπάντας.

Τα 2 πρώτα κομμάτια του δίσκου ήταν και τα singles που κυκλοφόρησε η μπάντα, από την πρώτη στιγμή μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Από αυτά τα 2 λάτρεψα το “Highland Charge”. Άλλα κομμάτια που ξεχώρισα είναι κατά κύριο λόγο το “King of Lies” καθώς σταμάτα τον πολύ γρήγορο ρυθμό για ένα μικρό κιθαριστικό πέρασμα και μετά κατακλύζεται από πολλά riffs που δημιουργούν ένα ωραίο αποτέλεσμα. Το “Aeons” με το solo στο μπάσο λίγο πριν μπει στο ρεφρέν και πάλι ξανά στη συνεχεία του κομματιού που σε συνδυασμό με τις κιθάρες κάνουν ένα ηχητικό αποτέλεσμα πολύ κάλο.

Το “Deathbringer” είναι μια καλή και αξιοπρεπής δουλειά που θα πρέπει να ακουστεί από τους φίλους του πιο μοντέρνου power metal.

Μουσική: 8

Απόδοση: 8

Παραγωγή: 8

Αυθεντικότητα: 8

Εξώφυλλο: 8

Βαθμός: 8/10

Tracklist:

01. Deathbringer

02. Highland Charge

03. Combat Metal

04. Thunder Will Roll

05. To the Battle

06. Attracted to Sin and Lust

07. Words of Hatred

08. King of Lies

09. Aeons

10. Anubis – Lord of the Dead

11. Sekhmet – Warrior Goddess

12. MN29

13. Gangland (Tygers of Pan Tang Cover)