Ένα ακόμα διαμαντάκι έχει προστεθεί στη λίστα με τα συγκροτήματα/albums που ασχολούνται με την ελληνική μυθολογία. Και καλά κάνουν, ειδικά αν την παρουσιάζουν με τον τρόπο που το κάνουν οι Enemy of Reality. Μετά το πανέμορφο “Rejected Gods”, επέστρεψαν ακόμα καλύτεροι και ακόμα πιο ώριμοι, με το “Arakhne”, ένα άλμπουμ που διαδέχεται επάξια τον προκάτοχό του.

Η ιστορία, αφορά την δημιουργία της αράχνης. Σύμφωνα με την μυθολογία λοιπόν, η Αράχνη ήταν μια κοπέλα που ήταν γνωστή για τα υφαντά της. Η αλαζονεία της, όμως, την οδήγησε στο να προκαλέσει την θεά Αθηνά. Αυτή η ιστορία, παρουσιάζεται με τον πιο ανατριχιαστικά παραστατικό τρόπο, δείχνοντας ότι τα παιδιά δεν παίρνουν αψήφιστα αυτό που κάνουν, αλλά αφιερώνουν χρόνο και σκέψη για να μας δώσουν τέτοια υπέροχα κομμάτια.

Αυτό που θα παρατηρήσει κάποιος μόλις ακούσει το άλμπουμ είναι η αρμονία που υπάρχει από την αρχή μέχρι το τέλος. Τίποτα δεν είναι υπερβολικό, όλα τα στοιχεία δένουν απίστευτα όμορφα και το αποτέλεσμα είναι ένα αριστουργηματικό album, σχεδόν ισάξιο με κλασσικά albums του είδους του. Εξάλλου ονόματα όπως οι Fabio Lione (Rhapsody of Fire), Jeff Waters (Annihilator)  και Chiara Malvestiti , συμμετέχουν στο album, άρα προφανώς και τίποτα δεν έγινε τυχαία!

Προσωπική μου αγαπημένη στιγμή από το άλμπουμ, είναι το intro στο κομμάτι “Nouthetisis”. Η. ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ! Η Ηλιάνα, ακόμα και ακαπέλα, καταφέρνει να μας αφήσει άφωνους. Στο συγκεκριμένο κομμάτι, συμμετέχει και ο Jeff. Δύο εντελώς αντίθετες φωνές, που όμως συνυπάρχουν τόσο αρμονικά. Επίσης, το “Weakness Lies Within” και το “Showdown” με την Chiara, είναι δύο κομμάτια  που σίγουρα δεν ξεχνιούνται εύκολα. Καλοφτιαγμένα, δυνατά, με υπέροχα riffs, αντιπροσωπεύουν ακριβώς αυτό που ορίζεται ως symphonic metal. Αγαπημένο μου κομμάτι, είναι το “Afraid No More”.

Οι Enemy of Reality, είναι ένα συγκρότημα το οποίο αξίζει όλη την αναγνώριση και τον σεβασμό που έχει μια μπάντα μεγαλύτερου βεληνεκούς. Γιατί; Γιατί ξέρουν ότι ανήκουν σε ένα χώρο που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από τα αναμασημένα στιχάκια και μελωδίες που είδαμε μέχρι τώρα. Και αυτό μας προσφέρουν. Αυθεντικό, πανέμορφο symphonic metal, που μπορεί να κάνει και τον πιο «αναίσθητο» ακροατή να συγκινηθεί.

ENEMY OF REALITY – Arakhne
9.5 / 10 Reviewer
Pros
Αυθεντικό, πανέμορφο symphonic metal
Cons
-
Summary
Οι Enemy of Reality, είναι ένα συγκρότημα το οποίο αξίζει όλη την αναγνώριση και τον σεβασμό που έχει μια μπάντα μεγαλύτερου βεληνεκούς.
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover

Tracklist:
01. Martyr
02. Reflected (Feat. Fabio Lione)
03. Weakness Lies Within
04. Time Immemorial
05. Nouthetisis (Feat. Jeff Waters)
06. Afraid No More
07. Showdown (Feat Chiara Malvestiti)
08. The Taste Of Defeat
09. In Hiding
10. I Spare You
11. A Gift Of Curse