Ντεπούτο album για τούς εκ Κρήτης ορμώμενους Doomocracy και μόνο απο το όνομα καταλαβαίνεις τι είδος μουσικής παίζουν και περίπου τι θα ακούσεις.

Το “The End is Written” αποτελείται απο 8 κομμάτια και στα 45 περίπου λεπτα που διαρκεί ο δίσκος ακούς μια πραγματικά καταπληκτική δουλεία και σε θέμα μουσικής, σύνθεσείς αλλα και παραγωγής. Doom riffs απο τις κιθάρες των Angelos Tzanis και Harry Dokos καθώς και τα καταπληκτικά solos που υπάρχουν στα κομμάτια.
Αργές ταχύτητες που σε ορισμένα σημεία πηγαίνουν σε πιο mid-tempo αλλα και σε πιο γρήγορα ξεσπάσματα, τα δύο ρυθμικά όργανα συνεργάζονται άψογα δίνοντας και τον όγκο αλλά και το ρυθμικό χαλί για να χτίσουν τα υπόλοιπα όργανα (Manolis Sx-bass, Minas Vasilakis-drums). O Michael Stavrakakis χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τις φωνητικές του δυνατότητες και μας χαρίζει καταπληκτικές ερμηνείες. Μια φώνη που κόβει σαν ξυράφι και σε στέλνει απο τις χαμηλές νότες σε σπαρακτικες ψηλές.

Οι επιρροές δεν κρύβονται, αλλα οι Doomocracy μας δίνουν ένα δίσκο γεμάτο με epic/doom διαμαντάκια και φαίνεται οτι έχουν πάρει στα σοβαρά αυτο που κάνουν. Αυτό φαίνεται και απο τις λεπτομέρεις που έχει το album (χρειάστηκε σχεδόν 3 χρονια για να φτιαχτεί), μια παραγωγή κρύσταλο , καθώς και ένα καταπληκτικό artwork.

Η αρχή έγινε και νομίζω οτι και στην συνέχεια οι Doomocracy θα μας χαρίσουν παρόμοιες καταπληκτικες δουλείες.

Μουσική: (8.5 / 10)
Απόδοση: (9.0 / 10)
Παραγωγή: (9.0 / 10)
Αυθεντικότητα: (8.0 / 10)
Εξώφυλλο: (9.0 / 10)
Average: (8.7 / 10)

 

Tracklist:Doomocracy - The End is Written
01-Sadness & Hesitation
02-Faceless
03-Doormacht (Der Apokalyptische Untergang)
04-The Celephais Curse
05-The End is Written
06-Emissary of Vengeance
07-Hanging Puppet
08-Sins