Το πολυαναμενόμενο άλμπουμ των Dark Funeral ήρθε τον περασμένο Ιούνιο με τίτλο “Where Shadows Forever Reign” και πραγματικά άφησε ικανοποιημένο την μεγαλύτερη μερίδα των φίλων του συγκροτήματος, αλλά και του σκληρού ήχου γενικότερα.

Το “Where Shadows Forever Reign” έχει πολλά στοιχεία από τις παλιές καλές εποχές του black metal, εμπλουτισμένα από όλη τη δισκογραφική πορεία των Σουηδών, όμως οι εκπλήξεις είναι πολλές περισσότερες από όσες θα περιμένατε διαβάζοντας την παραπάνω πρόταση!

Οι Dark Funeral στο τελευταίο τους άλμπουμ έχουν μεγάλη ποικιλία στον ήχο τους, από πιασάρικα ριφς μέχρι μελαγχολικές μελωδικές στιγμές. Στο “Where Shadows…” όμως οι Σουηδοί έκαναν κάτι που είχε λείψει στον περισσότερο κόσμο: Αύξησαν την ταχύτητά τους! Τα κομμάτια έχουν πιο γρήγορους ρυθμούς από τα τελευταία άλμπουμ και αυτό το καταστά από μόνο του ικανοποιητικό. Κάτι άλλο που αξίζει αναφοράς, είναι πως κάθε κομμάτι μπορεί να σταθεί άνετα μόνο του, ενώ και οι στίχοι που φτύνει ο Heljarmadr είναι πορωτικοί (The nail in her coffin, A spear through her heart).

Ένα άλμπουμ που δύσκολα ξεχωρίζεις κάποιο κομμάτι ως αγαπημένο, όμως το ομώνυμο, το “The Eternal Eclipse” και το “Beast Above Man” είναι τα προσωπικά αγαπημένα μου αυτή τη στιγμή, καθώς κάθε μέρα αλλάζω γνώμη…

DARK FUNERAL – Where Shadows Forever Reign
8.6 / 10 Reviewer
Pros
Music, Lyrics
Cons
-
Summary
Ένα άλμπουμ που δύσκολα ξεχωρίζεις κάποιο κομμάτι ως αγαπημένο
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover

Tracklist:
1. Unchain My Soul
2. As One We Shall Conquer
3. Beast Above Man
4. As I Ascend
5. Temple of Ahriman
6. The Eternal Eclipse
7. To Carve Another Wound
8. Nail Them to the Cross
9. Where Shadows Forever Reign