Η Κύπρος εξακολουθεί να κυκλοφορεί άλμπουμ-διαμάντια σε κάθε metal είδος που υπάρχει εκεί έξω! Αυτή τη φορά έρχονται οι Crash N’ Burn με το εκπληκτικό τους “Nameless” να ταρακουνήσουν τον χώρο του Stoner/Doom.

Το άλμπουμ ξεκινά με το 12λεπτο “Nitro” το οποίο είναι instrumental και όπως καταλαβαίνετε αποτελεί αναγραμματισμό του intro, αλλά λόγο διάρκειας δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο. Οι Crash N’ Burn έχουν τις επιρροές τους και δεν τις κρύβουν, αντίθετα: Χτίζουν πάνω σε αυτές και προσθέτουν τις δικές τους ιδέες. Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν όταν ακούσετε μέρος του “Hassan I Sahba” των Hawkwind, ενσωματωμένο στο ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ που έρχεται τρίτο στη σειρά.

Και εκεί που λες ότι οι ρυθμοί του άλμπουμ είναι από mid tempo μέχρι πολύ αργή, έρχεται το Motorhead-ικό ξέσπασμα του “Pissed”, του γρηγορότερου αλλά και μικρότερου σε διάρκεια κομματιού του άλμπουμ.

Η παραγωγή είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεται το άλμπουμ: με αρκετή δόση βρωμιάς, ώστε να μεταδίδει το συναίσθημα των κομματιών κατάλληλα στον ακροατή. Η κιθάρα του Christ μαζί με το μπάσο του Γιώργου δημιουργούν αργόσυρτα riffs που καλύπτουν ένα φάσμα από Kyuss και Orange Goblin μέχρι Om και Sleep. Τα ντραμς του Αντώνη είναι πολύ δυνατά, όπως αρμόζει σε τέτοιες κυκλοφορίες, ενώ η φωνή του Πέτρου, αν και πιο “καθαρή” από ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα, είναι εξαιρετική για το είδος.

Οι Crash N’ Burn έκαναν το πρώτο τους, βήμα και είναι εξαιρετικό. Η σκηνή μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι έχει το ταλέντο και τη δύναμη να βγάζει δουλειές που στέκονται άνετα με κυκλοφορίες του εξωτερικού. Περιμένουμε την συνέχεια!

CRASH N' BURN – Nameless
7.9 / 10 Reviewer
Pros
Hard and loud, influences
Cons
-
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover

Tracklist:

  1. Nitro
  2. Groove
  3. Nameless
  4. Pissed
  5. Karma
  6. Illusion