Πριν από λίγο καιρό φιλοξενήσαμε στις σελίδες μας τους Astronomikon, το συγκρότημα που αποτελείται από μέλη των Arrayan Path. Από τότε οι Κύπριοι βρήκαν δισκογραφική εταιρεία (την Pure Steel Records) η οποία θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες το ντεμπούτο album τους που θα φέρει τον τίτλο “Dark Gorgon Rising“.

Το μυαλό και η ψυχή των Astronomikon είναι ο μπασίστας τους Πάρης Λάμπρου μαζί με τον τραγουδιστή Νικόλα Λεπτό. Οι δυό τους γνωρίζονται πολλά χρόνια και αγαπούν την επική heavy/power metal μουσική.

Δώδεκα επικές συνθέσεις αποτελούν το ντεμπούτο των Astronomikon, δύο εκ των οποίων είχαμε ακούσει στο demo τους το 2010 (τα “Witch Ηunter” και “Dark Gorgon Rising“). Τα κομμάτια αποτελούν concept της ιστορίας του Περσέα, της Μέδουσας και της Ανδρομέδας. Σε κάποια από αυτά συναντάμε ανατολίτικες μελωδίες όπως στο “Anatolia” και στο “A Sad Day at Argos“. Το album πλημμυρίζεται από όμορφες lead κιθάρες, πλήκτρα και την υπέροχη (όπως πάντα) φωνή του Νικόλα Λεπτού. Το συναίσθημα που δημιουργεί το “Dark Gorgon Rising” είναι εφάμιλλο με αυτό που μας είχε πλημμυρίσει όταν πρωτακούσαμε το “Crimson Glory”!

Την παραγωγή του album έκανε ο Βαγγέλης Μαράνης, ενώ το artwork έκανε ο πολύ γνωστός Markus Vesper! Υπάρχουν και κάποιες guest συμμετοχές όπως του Βαγγέλη Μαράνη (ex-Sanvoisen), του Κωνσταντίνου Μαχαιριώτη (Shut Em’ Down), του Δημήτρη Αργυρόπουλου, ενώ ο Γιώργος Καλλής (που έχει γράψει τη μουσική για την ταινία Highlander!) έγραψε τη μουσική για το intro του άλμπουμ με τίτλο ” Ad Astra Per Aspera“. Αν δεν κάνω λάθος, θα υπάρχει και ένα bonus κομμάτι στο album, το “Rocka Rolla Sword“, ένα εξίσου υπέροχο τραγούδι όπου το solo έχει παίξει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (Blynd).

Δύσκολο να ξεχωρίσεις κομμάτι από το album, αλλά σίγουρα αυτό που θα παιχτεί περισσότερο είναι το “Witch Hunter“. Από εκεί και πέρα μου άρεσαν ιδιαίτερα τα “A Sad Day at Argos“, “Perseas Eurymedon“, “Dramatis Personae“, “Son of Seriphos“, “The Spell I’m Under” και κάπου εδώ θα σταματήσω γιατί θα αναφέρω όλο το album…

Δεν γνωρίζω πόσο νωρίς μπορεί να είναι για να χαρακτηρίσουμε αυτόν τον δίσκο ως έναν από  τους καλύτερους του 2013, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε πολύ καιρό να τον ξεχάσουμε (ίσως μέχρι τον επόμενό τους;)!

Βαθμολογία: 98/100

Tracklist:

1. Ad Astra Per Aspera

2. Anatolia

3. Son of Seriphos

4. Witch Hunter

5. The Spell I’m Under

6. Dramatis Personae

7. Dark Gorgon Rising

8. Bloodborn

9. The Stone Abomination

10. For You I Will Die Young

11. A Sad Day at Argos

12. Perseas Eurymedon

Band List:

Paris Lambrou (bass)

Nicholas Leptos (vocals)

Socratis Leptos (guitars)

Stefan Dittrich (drums)

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το video που ανέβηκε πρόσφατα στο youtube με το κομμάτι “Witch Hunter” στο οποίο έχουν ενσωματωθεί σχόλια από μεγάλους καλλιτέχνες του χώρου όπως ο Ross the Boss (ex-Manowar), Bill Tsamis (Warlord), Kenny Powel(Omen), Jack Starr (ex-Virgin Steele), Terry Gorle (Heir Apparent) και άλλους το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω!

 

Για το Rock Overdose,

Αντώνης “Jey Key” Κατσαρός