Το power metal εδώ και κάποια χρόνια περνάει ένα είδος «κορεσμού» στον χώρο, με αρκετές κυκλοφορίες να περνούν αδιάφορες. Έρχονται όμως μπάντες όπως οι Arrayan Path και ανατρέπουν τα δεδομένα, δίνοντας δίσκους που συγκλονίζουν! Και φυσικά αυτό δεν το γράφω γιατί είναι δικοί μας, αλλά γιατί το νέο τους πόνημα με τίτλο “Dawn of Aquarius” είναι ένα βήμα μπροστά στη μουσική των Arrayan Path.

Παρά το γεγονός ότι το άλμπουμ είναι concept (και θα εξηγήσουμε παρακάτω την ιδέα του), μουσικά υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα 13 κομμάτια που περιλαμβάνει. Ανατολίτικοι ρυθμοί, πολύ καλά riffs, απίστευτες μελωδίες, τέλειες μπασογραμμές, ρεφραίν που σου κολλάνε στο μυαλό από τη πρώτη κι όλας ακρόαση. Και φυσικά η φωνή του Νικόλα Λεπτού η οποία συγκλονίζει ακόμα μια φορά με την ποιότητα και την ποικιλία της, καθώς την ανεβοκατεβάζει τόσο εύκολα, που το κάνει να μοιάζει με παιχνιδάκι!

Το “Dawn of Aquarius” όπως προανάφερα είναι concept album και καταπιάνεται με την θεά Κάλι όπου διερευνά όλες τις πτυχές της ιστορίας και της μυθολογίας των ινδουιστών σε σχέση με τη σκοτεινή θεά. Το πλήρες όνομα του άλμπουμ στην πραγματικότητα είναι “Dawn of Aquarius: Maha Kali Stuti” και σύμφωνα με τον ίδιο τον Νικόλα Λεπτό, προσπαθεί να παρουσιάσει τα χίλια πρόσωπα της θεάς μέσα από τα 13 κομμάτια του, εξού και η ποικιλία των κομματιών.

Και επειδή αναφέρθηκα δις στην ποικιλία, να σας πω πως σε αυτό θα ακούσετε από κομμάτια με επική διάθεση, μέχρι πιο σκοτεινά και από γρήγορα power metal κομμάτια μέχρι πιο αργόσυρτα που φλερτάρουν με το doom. Οι Arrayan Path έκαναν εξαιρετική δουλειά (κάτι που δεν αμφιβάλλαμε πως θα γινόταν) και προχώρησαν στη κυκλοφορία ενός άλμπουμ που βάζει γερή υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα της χρονιάς!

ARRAYAN PATH – “Dawn of Aquarius”
8.5 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Ανατολίτικοι ρυθμοί, πολύ καλά riffs, απίστευτες μελωδίες, τέλειες μπασογραμμές, ρεφραίν που σου κολλάνε στο μυαλό από τη πρώτη κι όλας ακρόαση.
Summary
Οι Arrayan Path έκαναν εξαιρετική δουλειά (κάτι που δεν αμφιβάλλαμε πως θα γινόταν) και προχώρησαν στη κυκλοφορία ενός άλμπουμ που βάζει γερή υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα της χρονιάς!
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tracklist:
01. Equilibrium
02. The Flower Born of Itself
03. Dark Daughter of the Snake
04. The Hundred Names of Kali Ma
05. So it Shall be Written
06. She Who is Primordial Wisdom
07. Dawn of Aquarius
08. Cremation Grounds
09. Empress (Reality of all the Threes)
10. Lotus Eyes
11. The Eleventh Mantra
12. Guardian Angel
13. Garland of Skulls
Playing Time: 63:00