Τους Aherusia τους ακολουθώ από τα πρώτα τους βήματα με το εκπληκτικό εκείνο ντέμο του 1999 που περιείχε και την διασκευή στο “Ancient Pride” των Necromantia, αλλά και το κομμάτι που νομίζω πως είναι το σήμα κατατεθέν τους, το “Archangels” σε μια πρώιμη εκτέλεση.

Σήμερα το Folk/Black Metal συγκρότημα από την Ελλάδα, κυκλοφόρησε την τρίτη του ολοκληρωμένη του δουλειά με τον τίτλο “Prometheus: Seven Principles of How to be Invincible”. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει όποιος ακούσει το άλμπουμ, είναι η παντελής έλλειψη οποιοδήποτε άλλου οργάνου, πέρα των κλασικών (κιθάρα, μπάσο, ντραμς), κάτι που μας είχαν συνηθίσει στα προηγούμενα άλμπουμ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λύρα στο “Archangels”.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι αρνητικό για το άλμπουμ. Το “Prometheus” είναι ότι πιο ώριμο έχει κυκλοφορήσει η μπάντα μέχρι σήμερα και τα 8 κομμάτια του σε παρασέρνουν μέσα στην μουσική των Aherusia. Ο συνδυασμός της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με το ελληνικό black metal λειτουργεί πολύ καλά.

Οι Aherusia στο “Prometheus” βασίζονται στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, αλλά και ολόκληρο το άλμπουμ από μόνο του. Μην περιμένετε δηλαδή να ακούσετε ακραία ξεσπάσματα, καθώς αυτά είναι πολύ λίγα. Αν θέλετε να ψάξετε να βρείτε επιρροές αυτές θα τις βρείτε στα παλιά καλά χρόνια της ελληνικής black metal σκηνής, στους Iron Maiden (αδιαμφησβήτητα) και στην παραδοσιακή ελληνική μουσική.

Και κάτι ακόμα, το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ με τίτλο “Ανάσα”, μετά την πρώτη ακρόαση σε κάνει να πιστεύεις ότι περικλείει όλη την ατμόσφαιρα που θα ακούσετε στο άλμπουμ. Αυτό δύσκολα επιτυγχάνεται…!

AHERUSIA – Prometheus: Seven Principles of How to be Invincible
8.5 / 10 Reviewer
Pros
Πολύ καλός συνδυασμός της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με το ελληνικό black metal
Summary
Ότι πιο ώριμο έχει κυκλοφορήσει η μπάντα μέχρι σήμερα
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover

1. Ανάσα ‘Ανασσα – Anasa
2. Ανάβασις – Ascending: Martyrdom’s Crown
3. ‘Ασκι Κατάσκη – As Light Defeats the Darkness
4. Ἀνώνυμος – Anonymous
5. Δαμάζων Χάη – Taming Chaos
6. Προφητεία – A Prophecy
7. Ὠκεανός – Ocean
8. Βίας kαί κράτους θραύσας δεσμά – Breaking the Chains of Atrocity