Δύο χρόνια μετά το πρώτο μέρος του “Formulas of Reptilian Unification” με τίτλο “Ma-Ion“, οι Acherontas επιστρέφουν με το δεύτερο μέρος που φέρει τον τίτλο “Amarta”, ενώ αποτελεί την έκτη συνολικά ολοκληρωμένη κυκλοφορία του black metal συγκροτήματος από την Ελλάδα.

Αυτό που αρέσει στους περισσότερους φίλους της ελληνικής black metal σκηνής και κατ’ επέκταση στους φίλους των Acherontas, είναι πως σαν συγκρότημα δεν ήταν ποτέ προβλέψιμο. Η μουσική κατεύθυνση που παίρνουν οι συνθέσεις τους, αποτελούν πάντα ένα μυστήριο πριν από κάθε κυκλοφορία τους. Τώρα, όσο και αν περιμέναμε κάτι παρόμοιο με την προηγούμενη κυκλοφορία τους, κυρίως λόγο της συνέχειας που έχει ο τίτλος, εντούτοις μας διέψευσαν γι ακόμα μια φορά.

Φυσικά η τελετουργική πλευρά των κομματιών υπάρχει, όπως θα υπάρχει πάντα νομίζω σε αυτό το συγκρότημα. Πάντως βρίσκω το “Amarta” πιο μελωδικό και ίσως ελαφρώς πιο σκοτεινό από τον προκάτοχό του. Τα γρήγορα ξεσπάσματα φυσικά υπάρχουν, όμως στο “Amarta” κυριαρχεί η μελωδία και η πολυπλοκότητα σε ορισμένα σημεία στις συνθέσεις.

Ένα άλλο στοιχείο που εμφανίζει την διαφορά στα δύο αυτά άλμπουμ, είναι ο χρόνος διάρκειας τους. Το “Amarta” είναι κατά πολύ μικρότερο του “Ma-Ion” όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αρνητικό. Μπορώ να πω πως λειτουργεί καλύτερα, καθώς δεν σε κάνει να το βαριέσαι σε καμία περίπτωση, ενώ όποτε φτάνει στο τέλος του, αμέσως πατάς το repeat. Σε αυτό βοηθά αφάνταστα και τα πολύ όμορφα intro και outro του άλμπουμ, που κολλάνε με έναν πολύ όμορφο τρόπο.

Οι Acherontas συνεχίζουν να κυκλοφορούν ποιοτικές κυκλοφορίες και να κάνουν το κοινό τους να φανατίζεται όλο και περισσότερο μαζί τους. Δεν είναι τυχαία μια από τις καλύτερες black metal μπάντες της Ελλάδας…

ACHERONTAS – Amarta
7.5 / 10 Reviewer
{{ reviewsOverall }} / 10 Users (0 votes)
Pros
Πιο μελωδικό και ίσως ελαφρώς πιο σκοτεινό από τον προκάτοχό του
Cons
Διαφορετικό από τον προκάτοχό του.
Summary
Οι Acherontas συνεχίζουν να κυκλοφορούν ποιοτικές κυκλοφορίες και να κάνουν το κοινό τους να φανατίζεται όλο και περισσότερο μαζί τους.
Music
Rendering
Production
Authenticity
Cover
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Tracklist:
1. Tablets of Mercury
2. Schism of Worlds
3. I-AM Ness – The Tradition of EYE
4. Sopdet Denudata
5. Yesod Inversum
6. Rosa Andromeda
7. Savikalpa Samadhi
8. Amarta